Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац упоредио Шмита са Гаргамелом: Федерални Штрумпфови се играју с њим

  • 04.11.2023. 12:12

Све што је Кристијан Шмит рекао свједочи да баш он, смјештен у сарајевској бијелој тврђави, живи у свом свијету, у паралелном универзуму, и да појма нема шта грађани Српске и Федерације БиХ мисле о њему. А не мисле ништа добро, поручио је замјеник предсједавајуће Савјета министара и члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац, коментаришући изјаву Кристијана Шмита да, како је навео, предсједник Републике Српске Милорад Додик и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић живе у неком изолованом свијету.

- У тој бијелој тврђави злом чаробњаку Шмиту (Гаргамелу) федерални лукави мали Штрумпфови постављају замке и трикове и играју се с њим далеко од стварног свијета. Подршку им дају и аплаудирају мали Штрумпфови и Штрумпфета из опозиционих странака у Српској. Сервирају му и лажне приче о томе да је баш он, њемачки држављанин Шмит, високи представник потврђен у Савјету безбједности УН - написао је Кошарац на друштвеној мрежи Инстаграм.

Он је додао да је стварност потпуно другачија јер Шмит то није.

- Нити је смио, нити могао да отпутује у Нјујорк на сједницу Савјета безбједности УН, јер је тамо предсједавао представник Кине, који му, сасвим сигурно, не би дао да се обрати. Преведено на језик стварности, тај предсједавајући кинески дипломата представља велику свјетску силу, сталну чланицу СБ УН, која не признаје Шмита као високог представника - истакао је Кошарац.

Он је додао да "можда Гаргамелу Шмиту то ситни мали зли Штрумпфови, у зачараном свијету у којем живи, нису стигли да објасне, па је морао да слаже јавност у БиХ".

- Шмита, пардон Гаргамела, требало би коначно некако да пробуди из снова у којима живи (и плата му је из снова) и вратити га у његову Њемачку, гдје неће моћи да маше чаробним штапићем и све добро претвара у лоше, већ ће, као и други Нијемци, морати да живи стваран живот и да заради обичну њемачку плату - поручио је Кошарац.

Пратите нас и путем Вибера