Делегат у Дому народа

Ковачевић: Фантазије, манипулације и измишљотине неозбиљног спадала Хелеза

  • Извор: АТВ
  • 23.11.2023. 10:29

Радован Ковачевић, делегат у Дому народа БиХ и замјеник предсједавајућег Комисије за одбрану и безбједност, рекао је да су изјаве министра одбране у Савјету министра БиХ Зукана Хелеза сада много опасније, те да је сваки функционер који има обавјештајне податке дужан да обавијести надлежне агенције о томе.

Подсјетио је да је Зукан Хелез прије мјесец и по, до два тврдио да он има обавјештајне податке да се предсједник Републике Милорад Додик неће одазвати Суду БиХ и побјећи у Русију. Из ОБА су казали да не постоје никакви обавјештајни подаци о томе чиме су демантовали  Хелеза, подсјећа Ковачевић.

„Сваки функционер који има било какве обавјештајне податке дужан је да обавијести обавјештајну агенцију о томе. Оно што је синоћ рекао Хелез сада је много опасније. Рекао је како се на простору Републике Српске, заједно са Русима, одржавају некакве војне вјежбе на територији Републике Српске. Кад год Хелез има неку кризу, он аутоматски измисли да има обавјештајне податке о Додику, који Додика повезују са Русима, али се увијек потврди да су измишљотине и лаж. Наглашавам, ради се о ноторним и гнусним лажима које за циљ имају да оцрне Српску у међународној јавности и да покушају изазвати одређену врсту међународне интервенције против Српске и њених грађана. Не постоји ниједан озбиљан човјек било гдје у свијету који може да повјерује у фантазије, манипулације и измишљотине неозбиљног спадала попут Зукана Хелеза“, изјавио је Ковачевић.

Све што Република Српска ради су потпуно легалне и законите активности МУП-а Српске, какве спроводе и све друге полицијске агенције у региону.

„Хелез је све ово устврдио говорећи како су измишљотине тврде како постоје некакви параџемати у БиХ и пријетња од терористичких напада. У БиХ се од Дејтонског споразума догодило преко 10 терористичких напада“, рекао је Ковачевић, подсјетивши на терористички напад на полицијску станицу у Зворнику, као и напад у Рајловцу, када су убијена два припадника Оружаних снага БиХ.

Посебно забрињава када Хелез, користећи неко измишљено ''ми'', тврди како некога или нешто може елиминисати у Републици Српској.

„Он не може елиминисати ништа, изузев сопствено право да икада више крочи на територију Српске. Врховни командант Оружаних снага је Предсједништво БиХ, које све одлуке из области безбједности доноси консензусом. Када би, не дај Боже, Хелез и покушао донијети некакву нелегалну наредбу о било каквој активности или нападу у Републици Српској, треба нагласити да би у старту био одбијен од минимално двије трећине официра и припадника Оружаних снага БиХ“ , изјавио је Ковачевић.

Он је истакао да сви озбиљни људи тврде да не постоји било каква безбједносна опасност у БиХ и да је безбједносно стање стабилно.То тврди генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг, командант НАТО штаба у Сарајеву и командант ЕУФОР-а, само Хелез тврди друго.

Подсјетио је да Република Српска подржава мисију АЛТЕА и постојање ЕУФОР-а у БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се (Р)

    '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.