Делегат

Ковачевић: Резолуција о Сребреници без подршке институција БиХ - нема значај и тежину за њене грађане

  • Извор: АТВ
  • 13.04.2024. 09:33

Делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић поручио је да је све што треба знати о резолуцији о Сребреници, то да нема подршку институција и органа БиХ.

"То значи да она као таква нема никакав значај и никакву тежину за БиХ, њене народе и грађане“, навео је Ковачевић у објави на друштвеној мрежи Икс.

Ковачевић је додао да је жалосно да су представници Бошњака, зарад, како је навео, ситних политичких поена и усконационалних интереса, увијек спремни кршити Дејтонски споразум и Устав БиХ.

"БиХ обавезује само оно што представници три конститутивна народа и два ентитета договоре у заједничким институцијама. Једнострани потези су увијек усмјерени против других у БиХ. Оно што је битније јесте да ће увијек изазвати и једностране одговоре. Зато не смијемо заборавити ко је одговоран за спиралу нестабилности у коју БиХ срља“, додао је Ковачевић.

Ковачевић је поручио да Република Српска ово није тражила, али ће "сасвим сигурно и сасвим оправдано одговорити.“

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм