"Ми смо навикли на то"

Ковачевић: Сарајеву смета све што је српско и што представља сарадњу Србије и Српске

 • 19.06.2024. 17:35

Позив СДА институцијама БиХ да се огласе о околностима стационирања хеликоптера и групе службеника МУП-а Србије у Требињу показује да Сарајеву смета све што је српско и што представља било какву сарадњу Републике Српске и Србије, рекао је Срни замјеник предсједавајућег Заједничке комисије за одбрану и безбједност Парламетарне скупштине БиХ Радован Ковачевић.

"Ми смо навикли на то да њима у Сарајеву очигледно смета све што је Српско и што је било каква сарадња Републике Српске и Србије. Њима су сметале чак и вакцине које је Србија донирала грађанима Федерације БиХ /ФБиХ/ када нису били способни да набаве нити једну једину вакцину и када су нашли неку фирму за трговину малинама да им набавља респираторе", рекао је Ковачевић.

Он је навео да њихови проблеми и острашћености нису вриједни никаквог коментара.

"Ми смо итеткако захвални Србији и у потпуности подржавмо сарадњу министарстава унутрашњих послова Републике Српске и Србије. Потпуно смо увјерени да ће тај хеликоптер као и други хеликоптери Хеликоптерског сервиса Републике Српске, МУП-а Српске као и до сада помагати и ФБиХ када то буде било потребно", рекао је Ковачевић, који је и делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Он је истакао да Република Српска с тим никад није нити ће имати проблем.

Ковачевић је рекао да је јако битно поставити питање откуд им сада одједном пада на памет да се прича и поставља питање о било каквим институцијама БиХ.

"Гдје сте били са таквим питањима када сте омогућили и када сте директно злоупотријебили позиције које имате на нивоу БиХ како би сте подржали срамну резолуцију о Сребреници без става и мишљења заједничких институција БиХ? Тада нисте питали за ставове институција БиХ којих није било и које нису постојале, а сада сте се одједном сјетили да би требале да постоје заједничке институције", додао је Ковачевић.

Пратите нас и путем Вибера

 • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

 • 18:20 Чаролија Републике Српске (еп.04)

  ''Чаролија Републике Српске (еп.04)

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.