Savjetnik srpskog člana Predsjedništva

Kovačević: Sve što rade Bakir i SDA jeste razbijanje dejtonske BiH

  • Извор: АТВ
  • 22.01.2022. 18:08

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević izjavio je da izjava lidera SDA Bakira Izetbegovića o strahu od Milorada Dodika i Dragana Čovića u Predsjedništvu jeste odraz njegovog neprihvatanja dejtonske BiH i činjenice da je BiH sastavljena od dva entiteta i tri ravnopravna naroda.

"Sve ono što rade Bakir Izetbegović i SDA jeste razbijanje dejtonske BiH i pokušaj da se i u miru pokušaju ostvariti njihovi ratni ciljevi, to jeste oca Bakira Izetbegovića, Alije, a to je BiH u kojoj postoje prava samo za Bošnjake, a Srbi i Hrvati nemaju nikakva prava, i u kojoj Republika Srpska uopšte ne postoji", rekao je Kovačević za portal Alternativne televizije.

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH je dodao da je to apsolutno neprihvatljivo.

"Bakir Izetbegović poziva na koaliciju Bošnjaka i, kako on kaže, 'odgovornih Hrvata i Srba', gdje misli na opoziciju iz Republike Srpske, koji treba zajedno sa Bakirom rade na ostvarivanju takvih ratnih ciljeva njegovog oca Alije Izetbegovića. To je nešto što građani u Republici Srpskoj i srpski narod i te kako dobro razumiju", istioče Kovačević.

On je dodao da rukovodstvo Srpske neće odustati od borbe za prava Republike Srpske.

"Od toga nećemo nikada odustati bez obzira na Bakira Izetbegovića, na bilo kakve sankcije i bez obzira na bilo čije i bilo kakve želje", kaže Kovačević.

Komentarišući optužbe Izetbegovića na račun Milorada Dodika da "pravi razdor među Hrvatima i Bošnjacima", Kovačević kaže da su Bošnjaci 26 godina radili sve na tome da Hrvati ostanu bez bilo kakvih prava.

"Ono što je najvidljivije jeste taj izbor hrvatskog člana Predsjedništva i vidimo da već u tri mandata Hrvati nisu u mogućnosti da izaberu svog člana Predsjedništva, već Bošnjaci biraju dva člana Predsjedništva. To je nešto što je i Hrvatima u BiH potpuno jasno i iz tog razloga zajedno sa Srbima insistiraju na borbi na poštovanje Dejtonskog sporazuma i ravnopravnosti tri konstitutivna naroda", istakao je Kovačević.

On je zaključio da je samo kroz ravnopravnost dva entiteta i tri konstitutivna naroda moguće da BiH postoji.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок