Српски делегат у Дому народа

Ковачевић: Тежимо европским интеграцијама, али на том путу не желимо да изгубимо идентитет

  • 28.02.2024. 12:19

Српски делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић изјавио је да Република Српска и Србија теже европским интеграцијама, али је Косово и Метохија кључни интерес од којег никада неће одустати.

Ковачевић је рекао да је познато како политика сарадње и изузетних веза Србије и Републике Српске смета Западу.

Јасно је, истакао је Ковачевић, и да ће Србија и Српска наставити најближе да сарађују, реализују заједничке пројекте и да увијек буду ту једни за друге.

Он је додао да Србија и Република Српска теже европским интеграцијама, али да не желе да на путу ка ЕУ изгубе свој идентитет.

"Кључни интереси од којих никада Србија и Српска неће и не могу одустати су Косово и Метохија", истакао је Ковачевић за "Вечерње новости" коментаришући огроман притисак западних моћника на предсједника Србије да што прије "дисциплинује" предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм