Portparol SNSD-a

Kovačević: Za razliku od Alije koji je žrtvovao mir za BiH, Bakir je spreman žrtvovati mir za vlast i fotelje

  • Извор: СРНА
  • 16.03.2023. 09:36

Frustriran činjenicom da je on lično doživio potpuni izborni debakl, kao i da SDA više nije dio vlasti, Bakir Izetbegović svakodnevno opasno i žestoko radikalizuje prilike u BiH, istakao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je rekao da za razliku od oca, Alije Izetbegovića, koji je po sopstvenom priznanju žrtvovao mir za BiH, Izetbegović mlađi je očigledno spreman žrtvovati mir i za vlast i za fotelje.

"Vidimo da je Bakir Izetbegović sada potpuno očekivano podržao i radikalne ratnohuškačke izjave poglavara Islamske zajednice u BiH koji je sramno prizivao ratne i oružane sukobe u BiH. Vidimo i da Izetbegović ponovo govori o namjenskoj industriji i o proizvodnji novog oružja što u prevodu znači oružja koje bi bilo korišćeno protiv Srba i protiv Hrvata u BiH.

Dalje, konstantno iznosi neistine o tome kako je SDA najjača politička stranka u BiH očigledno zaboravljajući da je SNSD stranka koja je osvojila najveći broj glasova za sve nivoe i da iz SNSD-a dolazi i član Predsjedništva kojeg SDA nema, jer je upravo Bakir Izetbegović žestoko poražen na izborima, da iz SNSD-a dolazi i predsjednik Republike Srpske i predsjednik Vlade Republike Srpske tako da je potpuno jasno da SDA nije ni blizu činjenici da bude najjača stranka u BiH", naglasio je Kovačević.

On je dodao da Izetbegović HDZ i hrvatsku političku komponentu u BiH danas naziva HVO što još jednom pokazuje da Bakir Izetbegović, evo i 2023. godine nije izašao iz te matrice i iz te logike rata.

"Isto tako nam kaže kako su neki ljudi ginuli za BiH, zaboravljajući da su mnogi ljudi, tačnije njih više od 30.000 poginuli za Republiku Srpsku i da su upravo oni zavjet zbog kojeg nikada nećemo odustati od političke, mirne borbe za Republiku Srpske, borbe u kojoj ćemo sačuvati sve ono što Republici Srpskoj po Ustavu i Dejtonskom sporazumu pripada, a ne smijemo zaboraviti da po Ustavu i Dejtonskom sporazumu Republici Srpskoj pripada i njena imovina i da to nikakavi radikali poput Bakira Izetbegovića nikada neće moći promijeniti", naglasio je Kovačević.