Предсједавајућа Савјета министара

Кришто очекује отварање преговора у марту

  • Извор: Агенције
  • 04.03.2024. 15:21

Предсједавајућа Савјета министара БиХ Борјана Кришто данас је на састанку са министром спољних послова и међународне сарадње Италије Антонијем Тајанијем и федералним министром за европске и међународне послове Аустрије Александером Шаленбергом изразила очекивање да ће Европски савјет у марту донијети одлуку о отварању преговора са БиХ.

"Савјет министара наставља да ради истим неуморним темпом, јер све неопходне реформе требају управо нама у БиХ, ради нас самих", истакла је Криштова.

Криштова је изразила задовољство поновном посјетом Тајанија и Шаленберга и заинтересованошћу за прилике у БиХ, саопштено је из Савјета министара.

Она је исказала захвалност министрима за подршку европском путу БиХ и препоруку коју су њихове земље, скупа с Хрватском, Словенијом, Чешком, Словачком и Грчком, дале за отварање приступних преговора за чланство БиХ у ЕУ.

Криштова је рекла да су у БиХ свјесни да се налазе у кључној фази европског пута и додала да ова посјета министара и свих пријатеља БиХ у ЕУ и њихова неупитна подршка дају додатну снагу за наставак започетих реформи.

Она је министре информисала да се управо током њихове посјете интензивно ради и на финализацији Нацрта закона о спречавању сукоба интереса. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм