Предсједавајућа Савјета министара

Кришто упутила писмо Вархељију са прегледом кључних реформи у протеклих годину дана

  • Извор: СРНА
  • 10.03.2024. 12:27

Предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто упутила је европском комесару за сусједство и проширење Оливеру Вархељију писмо и информацију са прегледом кључних реформи које су учињене у посљедњих годину дана, као и оних на којима се интензивно ради и које су у завршној фази.

Писмо са информацијом Криштова је упутила у сусрет предстојећој одлуци Европског савјета о почетку преговора са БиХ и истакла да сви у БиХ очекују позитивну одлуку о отварању преговора са БиХ у марту, саопштено је из Савјета министара.

- Активности које смо остварили резултат су нашег свеобухватног и преданог рада, те сарадње надлежних институција на свим нивоима власти. Ови постигнути циљеви, иако су само дио ширег спектра активности које смо спроводили, од виталног су значаја за наш сљедећи искорак према чланству у ЕУ - истакла је Кришто.

Према њеним ријечима, сваким кораком БиХ јача темеље своје будуће интеграције у европску породицу и остаје чврсто посвећена испуњењу кључних приоритета и спровођењу реформских процеса.

Кришто је информисала Вархељија како ће се на предстојећој сједници Савјета министара наћи и неколико докумената кључних за испуњавање реформских обавеза БиХ, укључујући и Закон о суду БиХ.

Кришто је додала како сви ови процеси изискују свакодневну преданост, сарадњу и одлучност свих политичких представника, која је јасно видљива, а све како би се обезбиједило да БиХ оствари свој пуни потенцијал и постане стабилна, просперитетна и функционална земља, пуноправна чланица ЕУ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: