Жељка Цвијановић

"Лажни Шмит презентује лажни извјештај Савјету који га није верификовао"

  • Извор: СРНА
  • 01.11.2023. 21:32

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић указала је докле су дошла лицемјерства, ироније и сви апсурди са којима је Република Српска суочена, рекавши да то показује и чињеница да сутра на сједници Савјета безбједности лажни високи представник представља лажни извјештај у којем лажно оптужује Српску и њеног предсједника и њену Народну скупштину и њену Владу за оно што они нису урадили.

"И сада, докле долази тај апсурд!? Дакле, човјек који је по Дејтонском мировном споразуму, по Анексу 10 требао да добије верификацију Савјета безбједности да би постао високи представник, а није добио, презентује извјештај том истом Савјету безбједности. Луди нисмо. Опредијељени смо да чувамо Републику Српску и да укажемо на све оно са чиме смо суочени", нагласила је Цвијановић на народном митингу "Бранимо Српску" у Приједору.

Она је рекла да Република Српска препознаје опасност, јер је била суочена са много већим опасностима.


Појела пицу у ресторану - преминула сљедећег дана

Појела пицу у ресторану - преминула сљедећег дана

"Али, ово је кључно вријеме за Републику Српску да каже доста нам је вашег малтретирања. Преживјели смо и теже ситуације и преживјећемо и ово", поручила је Цвијановић.

Она је навела да је аппсурд и када говоре нама да су одлуке Уставног суда БиХ коначне и обавезујуће, а они сами их не поштују.

"Тјерају нас да извршавамо одлуке Уставног суда, а тај исти суд је у предмету из 2006. године донио одлуку и образложио да би високи представник био високи представник мора да буде верификован у Савјету безбједности.

Дакле, ви, странци, тјерате нас да испуњавмо одлуке Уставног суда БиХ онда када се обрачунавате са Републиком Српском и нашим надлежностима, али вам је сасвим у реду и баш вас брига што тај исти Уставни суд каже да овај човјек (Кристијан Шмит) није високи представник, јер није добио никакву верификацију", нагласила је Цвијановић.

Она је истакла да то све показује докле иде лицемјерство, које је свакодневно и које свакодневно сваки дан и сваки дан можемо да то препознајемо. 


Ексклузивно: АТВ у посједу фотографије убица Хариса Остердала

Ексклузивно: АТВ у посједу фотографије убица Хариса Остердала


Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.