Šef Kluba poslanika HDZ-a

Lovrinović upozorio Šmita na samovolju bošnjačkih političara

  • Извор: СРНА
  • 28.10.2021. 13:39

Šef Kluba poslanika HDZ-a u Predstaviničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović upozorio je Kristijana Šmita da je današnja sjednica ovog doma sazvana mimo Poslovinka i procedura, te ukazao da je sve češća praksa bošnjačkih političara u BiH da povlače zvanične poteze koji nisu usaglašeni, niti u skladu sa poslovnikom.

Lovrinović je podsjetio na aktivnosti ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković, kao i posjetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića Briselu.

Lovrinović je ocijenio da političari iz reda bošnjačkog naroda nastoje svoriti percepciju "da su oni država, a svi drugi su remetilački faktori".

On je upozorio Šmita da svaka sjednica ili zvanična posjeta sa nivoa vlasti BiH ima poslovničku proceduru, ali i da se to konstanto krši.

Lovrinović je kao sve češći problem naveo i činjenicu da odluke koje donese Predstavnički dom budu predstavljene kao odluke Parlamentarne skupštine BiH, što nije tačno i stvara konfuziju.

On je rekao da je predlagano da se Šmit obrati i Domu naroda, ali da to nije uvaženo.

Lovrinović ističe da je BiH jedina zemlja na svijetu čiji Predstavnički dom ima dvije parlamentarne većine.

On je pozvao Šmita da, o svemu što je danas iznio kada je poslanicima data mogućnost da postavljaju pitanja, razgovaraju otvoreno.


  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.