Радован Ковачевић

"Лукићу прочитана оптужница изван правног система БиХ“

  • Извор: АТВ
  • 13.02.2024. 14:10

Делегат у Клубу Срба Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић рекао је, након рочишта вршиоцу дужности директора Службеног гласника Српске Милошу Лукићу, да је данас у Суду БиХ прочита оптужница момку који никада није прекршио закон, није починио прекршај, није прекорачио брзину возећи аутомобил, који није урадио ништа против било којег закона у Републици Српској и БИХ.

"Прочитана му је оптужница која је изван правног система БиХ и изван уставног поретка БиХ. Прочитана му је оптужница на основу тога што је један дан у БиХ, негдје код Требиња, ушетао један странац и рекао 'Ја сам од данас у БиХ све и свја, који ће да ведри и облачи и који ће да буде изнад институција у БиХ'. Када је видио да постоје они који не прихватају да се на такав начин газе наша уставна права онда је он рекао 'Ко не поштује моје одлуке и ко ме не прихвата иако сам ту нелегално њему ће да се суди и њега ћемо да прогањамо'“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је рекао да суђење потпуни циркус и апсурд.

"Ово је понижавање БиХ иако је намјера да се понизи Република Српске јер у Уставу БиХ пише да једино Парламентарна скупштина може да доноси законе“, рекао је Ковачевић.

Лукић: Блиједа представа блиједог Тужилаштва на основу блиједо написане оптужнице

Лукић: Блиједа представа блиједог Тужилаштва на основу блиједо написане оптужнице

Ковачевић је упитао на основу којег закона који је усвојила Парламентарна скупштина БиХ је овдје неко данас водио било какав процес?!

"Сви који пристајемо на то и сматрамо то нормалним, пристајемо на потпуно понижавање БиХ. Ако је вама стало до тога да се настави са понижавањем БиХ - само наставите. Ми из Републике Српске ћемо знати како да заштитимо права Српске и њених грађана“, рекао је Ковачевић.

Пуцар: Тужилаштво има обавезу да докаже да Шмит има одлуку Савјета безбједности

Пуцар: Тужилаштво има обавезу да докаже да Шмит има одлуку Савјета безбједности

Ковачевић је додао да је Лукић свој први радни дан у Службеном гласнику урадио свој посао - поштујући институције и законе Републике Српске.

"Урадио је то иако је знао да ће га овдје због тога малтретирати али му је Република Српске, њени закони и институције биле изнад свега па и његовог личног комодитета“, додао је Ковачевић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.