Delegat u Domu naroda

Majkić: Mnogo bi se šta imalo prigovoriti navodima iz odluke britanske vlade

  • Извор: АТВ
  • 11.04.2022. 17:29

Mnogo bi se šta imalo prigovoriti navodima iz odluke britanske vlade sa aspekta argumenata koji se u toj odluci koriste, rekla je za ATV delegat srpskog naroda u Domu naroda parlamenta BiH Dušanka Majkić govoreći o sankcijama koje je Velika Britanija uvela srpskom članu Predsjedništa BiH Miloradu Dodiku i predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović.

"Najočitije o tome govori izjava ministra inostranih poslova Liz Trus da gospodin Milorad Dodik i gospođa Željka Cvijanović prijete poništavanjem 26 godina stečenog mira i stabilnosti i potkopavaju Dejtonski mirovni sporazum. Potpuno netačno i zlonamjerno. Treba znati da Republka Srpska i njeni najviši politički predstavnici, dakle i Milorad Dodik i Željka Cvijanović upravo na tome najviše instistiraju. I to insistiraju sve ove godine, braneći i štiteći dejtonski Ustav kao zjenicu oka od nasrtaja. I to višegodišnjih nasrtaja, kako većinskog naroda u BiH tako i od strane visokih predstavnika međunarodne zajednice koji su ovdje bili", rekla je Majkićeva za ATV.

Prema njezinim riječima, posljednju odluku britanske vlade uperenu protiv najviših predstavnika Republike Srpske, građani će znati kako da to shvate. 

"Ili kao nastavak dosadašnje neselektivne britanske politike nenaklonjene srpskom narodu ili kao pokušaj Velike Britanije da u godini izbora pomogne jednoj političkoj partiji, to jest PDP-u, političkoj partiji iz opozicije iz Republike Srpske sa kojom postoji višegodišnja saradnja", zaključila je Majkićeva.

Тагови: