Delegat srpskog naroda u Domu naroda

Majkić: Najnoviji pamflet Bisere Turković treba zaustaviti

  • Извор: СРНА
  • 22.03.2022. 17:38

Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić rekla je Srni da je izrada monografije pod dirigentskom palicom ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković najnovija podvala na štetu srpskog naroda i da je uvjerena da će se taj pamflet zaustaviti.

"Čak i onima koji dobro poznaju Turkovićevu potpuno nevjervatno zvuči njena najnovija podvala na štetu srpskog naroda, a to je pokretanje izrade monografije `Diplomatija 1992-2022`, koja ima ambiciju da prikaže dostignuća spoljne politike BiH u posljednje tri decenije, iako znamo da BiH nije ni postojala do izbora 1996. godine", istakla je Majkić.

Majkićeva je konstatovala da je u MIP-u "očišćenom" od pripadnika srpskog naroda, okružena odabranim i odanim kadrovima koji u cjelosti ispunjavaju želje bošnjačkoj politici, Turkovićeva pronašla Srbe koji će joj pomoći u realizaciji ovog zacrtanog cilja.

"Iako je nakon svog imenovanja u prvom obraćanju javnosti izjavila da će izvršiti temeljnu reviziju zaposlenih koje je doveo njen prethodnik Igor Crnadak, Turkovićeva je nastavila sa još gorom praksom", istakla je Majkićeva.

Ona je dodala da je cijeli posao oko izrade monografije povjeren kadru SDS-a LJubi Grkoviću, koji pored dužnosti šefa Odsjeka, odnosno ministra savjetnika u Odsjeku za Aziju i Afriku, obavlja i poslove iz nadležnosti pomoćnika ministra za bilateralne odnose u skladu sa odlukom Turkovićeve.

"Ne treba sumnjati da će Grković učešće u ovom projektu po zamisliti Turkovićeve svesrdno angažovati i kreirati neke nove istine, potpuno suprotne stvarnim događajima, zanemarujući interese vlastitog naroda", navela je Majkićeva.

Ona kaže da se ne treba ni zapitati otkud toliko povjerenje Turkovićeve u kadar SDS-a ako se zna da je Grković bio prvi šef kabineta doktora Radovana Karadžića koji se kasnije transformisao u "efendiju" kako se sam potpisivao.

"Otkuda da baš on bude ključni nosilac na izradi monografije? Ono što sigurno znamo da ni Turkovićevoj, kao ni Grkoviću nije stalo do istine, da će oboje učiniti sve da ispišu neke nove stranice i potpuno te stranice prilagode zahtjevima Bošnjaka kojima je prihvatljivo sve što je upereno protiv Republike Srpske i srpskog naroda", konstatovala je Majkićeva.

Majkićeva kaže da je jedino što bi moglo zaustaviti ovaj sramni politički pamflet u pripremi da Savjet ministar i Ministarstvo finansija i trezora ne daju saglasnost za njegovo finansiranje.

Pod dirigentskom palicom ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković, od početka ove godine, u izradi je monografija "Diplomatija BiH 1992-2022", a rekao sagavornik Srne u MIP-u ovo ocjenjuje kao novu podvalu Turkovićeve na štetu Srba.

Isti izor navodi da u izradi monografije učestvuje vršilac dužnosti pomoćnika ministra LJubo Grković, kadar SDS-a, kome, kako kaže, nije zasmetalo to što diplomatija BiH, koju priznaju tri konstitutivna naroda, nije postojala do izbora 1996. godine.

Prema riječima ovog izvora, Grković, kojeg je na poziciju vršioca dužnosti svog pomoćnika imenovala Turkovićeva početkom decembra prošle godine, u izradi monografije je "šef projekta".

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.