Predstavnički dom

Majkić: Pandurevićeva ostrašćeno napada institucije Srpske

  • 06.07.2018. 13:48

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Dušanka Majkić izjavila je da je šef Kluba SDS-a u tom domu Aleksandra Pandurević cijeli mandat potrošila kudeći, a poslanici slušajući salve napada na institucije Srpske, na predsjednika i premijera Republike Srpske Milorada Dodika i Željku Cvijanović, na RTRS i Srnu.

"Ta količina mržnje koja izbija iz svake njene izjave ili komentara graniči se sa ostrašćenošću koja se teško može razumjeti, a nikako objasniti", naglasila je Majkićeva i dodala da su se poslanici za posljednje četiri godine svašta naslušali u Sarajevu od Pandurevićeve. 

Zato će, kaže Majkićeva, svi poslanici SNSD-a nastaviti da rade dostojanstveno kao i do sada, i sačekati da se okonča rad Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. 

"Svjesni smo da će svako za svoj rad i ponašanje platiti dug prema vlastitom narodu", zaključila je Majkićeva. 

Pandurevićeva je u toku jučerašnje sjednice Predstavničkog doma na svom "Fejsbuk" profilu podijelila tekst sa lažne stranice "Fejsbuka" u kojoj je zloupotrijebljeno ime Srne, a u kojem su neosnovano napadnuti Dodik i MUP Srpske. 

Na pitanje da prokomentariše činjenicu da za vrijeme sjednice parlamenta dijeli tekst u kojem su napadnute institucije Republike Srpske, umjesto da ih brani, za šta je dobila glasove građana Republike Srpske, Pandurevićeva je rekla da "nije znala da je riječ o lažnoj vijesti", te da je "mislila da je to vijest Novinske agencije Srna". 

Novinska agencija Republike Srpska - SRNA obavijestila je korisnike i javnost u Republici Srpskoj da je otvaranjem lažne stranice pod nazivom "SRNA - Srna Javlja" na društvenoj mreži "Fejsbuk" zloupotrijebljeno ime nacionalne novinske agencije. 

Novinska agencija Republike Srpske - SRNA nema nikakve veze sa navedenom lažnom stranicom, kao ni sa sadržajima koji se tu objavljuju. 

Među prvima koja je lajkovala lažnu stranicu je i visoki funkcioner SDS-a Aleksandra Pandurević, te s toga molimo sve političke partije, njihovo članstvo i simpatizere da ime nacionalne novinske agencije Republike Srpske ne zloupotrebljavaju u političke svrhe. 

Smatramo da je na ovaj način ime Novinske agencije Republike Srpske - SRNA zloupotrijebljeno u prljavu političku kampanju. 

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 АТВ интервју

    ''АТВ интервју

  • 21:15 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.