Delegat u Domu naroda

Majkić: Zašto je zakazana hitna sjednica, jedino zakonito je planirati troškove putem budžeta

  • Извор: СРНА
  • 23.05.2022. 14:35

Delegat u Domu naroda parlamenta BiH Dušanka Majkić (SNSD) rekla je da joj nije jasno zašto je zakazana današnja hitna sjednica ovog doma u Sarajevu budući da Predstavnički dom nije prihvatio zahtjev bošnjačkih poslanika da se održi ovakva sjednica o pitanju finansiranja opštih izbora.

Majkićeva je istakla da SNSD nema ništa protiv održavanja opštih izbora, tim prije jer očekuje najbolji izborni rezultat do sada, a podsjetila je i da je Republika Srpska spremna da finansijski podrži opšte izbore, što očekuje i od Federacije BiH.

Ona smatra da nikoga u BiH, ali ni u međunarodnoj zajednici ne interesuje zašto institucije BiH dvije godine nemaju budžet, ali i da je jasno kome odgovara status kvo u vezi sa izmjenama Izbornog zakona BiH.

Majkićevu interesuje i struktura 12,5 miliona KM, koje je CIK, kao nelegitimna institucija za SNSD, zatražila ranije na ime troškova održavanja opštih izbora.

"Mi u SNSD-u ne vjerujemo takvom CIK-u. Evidentno je da je jedini zakonit put planiranje svih troškova putem budžeta institucija BiH", konstatovala je Majkićeva.

Тагови: