Бојан Савић

"Марфи се уживио у улогу великог шерифа"

  • Извор: СРНА
  • 02.12.2023. 09:04

Савјетник предсједника Републике Српске Бојан Савић изјавио је Срни да се Мајкл Марфи уживио у улогу великог шерифа и сваки дан све више неконтролисано и исфрустрирано исказује своју мржњу према свему што је српско.

Савић је поручио Марфију да у Републици Српској не живе дивља племена већ древни српски народ који ни много јачи од њега нису могли да устроје и натјерају да живе по њиховим правилима, па неће ни он.

Додик одговорио Марфију: Ваши поступци су опасни по БиХ

Додик одговорио Марфију: Ваши поступци су опасни по БиХ

Реагујући на изјаву Марфија да је "опасна сепаратистичка реторика Милорада Додика и његове пријетње отцјепљењем од БиХ", а да ће "његово дестабилизујуће дјеловање имати негативне посљедице не само за њега, већ и за све грађане БиХ", Савић је рекао да не зна ко и шта даје за право било којем амбасадору, па и овоме из једне од највећих земаља да пријети.

Он је упитао шта то жели да поручи амерички дипломата оваквим изјавама - да ће нас поново бомбардовати осиромашеним уранијумом ако не будемо играли по његовим правилима или да ће сви Срби бити под санкцијама.

Савић је констатовао да су Марфијеви ставови сепаратистички, а не ставови предсједника Српске, те да не приличи једном дипломати, ако се он уопште може назвати дипломатом, да се тако изражава, пријети, уцјењује и отворено ставља на страну једног народа у БиХ.

"Једино тачно што је он изјавио јесте да је 'Устав БиХ кристално јасан', само што треба да га поштују и он, и САД, и самозвани високи представник, као и политичко Сарајево. БиХ није грађанска држава, већ државна заједница састављена од два ентитета Републике Српске и Федерације БиХ, у којој живе три конститутивна народа Срби, Хрвати и муслимани и остали. У Републици Српској и ФБиХ нема грађанки и грађана и БиХ није грађанска држава, коју Марфи упорно пропагира", истакао је Савић.

Мазалица одговорио Марфију: Зашто обмањујете и износите неистине о земљи у којој сте гост?

Мазалица одговорио Марфију: Зашто обмањујете и износите неистине о земљи у којој сте гост?

А тиме што у посљедње вријеме стално понавља да су "САД пробосански оријентисане", рекао је Савић за Срну, Марфи није открио Америку, јер је то позната ствар још од деведесетих година када су подржали распад Југославије и стварање независних државица од њених бивших република.

"Када су затварали очи пред злочинима муџахедина над српским народом, гледали њихово постројавање и шутирање глава српских мученика уз повике 'Алаху егбер', подржавали незабиљежени егзодус сарајевских Срба, тачније етничко чишћење Сарајева, бомбардовали српски народ, убијали тек рођене бебе недозвољавајући допремање кисеоника... и данас, послије свега, Марфи и поједини западни политичари дају себи за право да причају о реторици предсједника Републике Српске", нагласио је Савић.

Он је поручио да пријетњама, нападима, уцјенама и притисцима ништа неће и не могу постићи, јер српски народ у Републици Српској врло добро зна и много пута је осјетио на властитој кожи шта значи ријеч демократија када долази из уста западних моћника.

"Демократија из њихове перспективе силе подразумијева игру по њиховим правилима, а та правила су поткопавање Дејтона, рушење институција Републике Српске, отимање имовине и успостављање унитарне БиХ у којој би 'грађани и грађанке' живјели под доминацијом муслимана, а Република Српска би нестала. Ту 'демократију' нећете дочекати, јер наши очеви, браћа и синови нису гинули за унитарну БиХ, већ за Републику Српску која је створена у миру, 9. јануара 1992. године, одбрањена у рату, а међународно признање добила у Дејтону 1995.", истакао је Савић.

Он је нагласио да је српски народ народ са хиљадугодишњом културом који неће поклекнути пред дипломатама државе старе 200 година која је у својој краткој историји убила највише људи, посебно дјеце, међу којима је значајан број српске националности. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм