Direktor KCUS

Medicinski fakultet u Zagrebu ne može potvrditi vjerodostojnost indeksa Sebije Izetbegović

  • Извор: Кликс
  • 14.07.2021. 14:51

Medicinski fakultet u Zagrebu potvrdio je da je prof. dr Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a, bila upisana na prvu godinu postdiplomskog studija u akademskoj 1992/1993. godini. Međutim, naveli su da ne postoji dokumentacija na osnovu koje bi mogli potvrditi vjerodostojnost indeksa i izdati uvjerenje o položenim ispitima navedenim u njemu.

Ovakav odgovor iz Zagreba došao je nakon što je prof. dr Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, poslao fotokopiju indeksa aktuelne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu izdatog u Zagrebu 2. marta 1993. godine, s molbom da se izjasne o njegovoj vjerodostojnosti. Škrijelj je tražio da mu iz Zagreba dostave i uvjerenja o položenim ispitima sadržanim u indeksu.

Ne postoji dokumentacija


"Uvidom u arhiv Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu utvrdili smo da je Sebija Izetbegović, rođena 6. aprila 1960. godine u Titogradu, Republika Crna Gora, bila upisana u prvu godinu postdiplomskog studija Ultrasound in clinical medicine u akademskoj godini 1992/1993. pod matičnim brojem studenta 46920114. U dosjeu imenovane ne postoji dokumentacija na temelju koje bismo mogli potvrditi vjerodostojnost indeksa i izdati uvjerenje o položenim ispitima sadržanim u indeksu", stoji u odgovoru prof. dr Marijana Klarića, dekana medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Podsjetimo, Kantonalna uprava za inspekcije poslove Kantona Sarajevo (KUIP) nedavno je okončala provjeru diplome profesorice Izetbegović, nakon što su se u javnosti pojavile nedoumice o tome da li je i gdje specijalizovala.

Šta je utvrdila sarajevska inspekcija


Predmet inspekcije je bio provjera ispunjavanja uslova za sticanje akademskih zvanja. Suština inspekcijskog nadzora je pokazala kada je Izetbegović završila određene stepene studija, i to magistrata i doktorata.

Za ranije navedene "sporne" detalje, u vidu priznavanja određenih ispita koje je Izetbegović prenijela iz Zagreba, obrazloženje je da se inspekcija nije mogla odrediti jer nadležna institucija iz Hrvatske nije bila u mogućnosti dostaviti neophodnu dokumentaciju.

Тагови:
  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.