Бивши премијер ФбиХ

Медији: Фадил Новалић преузео рјешење, у затвор мора до петка

  • Извор: Аваз
  • 19.03.2024. 22:14

Фадил Новалић, бивши премијер ФБиХ, који је правоснажно осуђен у афери "Респиратори" на четири године затвора, преузео је данас рјешење Суда БиХ којем му се одбија жалба о одгоди издржавања казне затвора, сазнаје портал "Аваза".

Новалићу је Суд БиХ жалбу одбио 14. марта, али је он тек данас преузео рјешење. Поменути портал сазнаје да је поштар данас послије 16 сати обавијестио Суд да је Новалић коначно преузео судски акт.

То значи да му данас почиње тећи рок од три дана и да се пресуђени премијер у Војковиће мора јавити до петка, преноси "Аваз".

Новалић је синоћ објавио статус у којем озбиљно пријети државним тужиоцама.

"Исти ови тужиоци, има их четири, то је дио мафије криминалне у правосуђу. Они су вид‌јели прилику у респираторима да направе скандал. Ја сам такођер могао, емотивно то, много теже доживјети.

Међутим, ја сам то овако сабрао: Ако они мене емотивно оштете, ја нећу моћи ништа учинити да се ти људи казне или удаље. Такође, један ајет каже да је добро опростити, али можете и вратити. Ја сам се одлучио да вратим", навео је у објави Новалић.

По правоснажној пресуди, бивши премијер ФБиХ Фадил Новалић иде у затвор четири године, Фахрудин Солак, бивши директор Федералне управе цивилне заштите шест, а Фикрет Хоџић, власник фирме "Ф.Х. Сребрена малина" пет година, а осуђени су у предмету "Респиратори".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.