Portparol hrvatske Vlade

Milić: Varka građanski koncept koji zagovaraju Bošnjaci

  • Извор: СРНА
  • 28.09.2022. 13:35

Po cijelu BiH biće loše ukoliko se na opštim izborima u nedjelju, 2. oktobra, dogodi preglasavanje Hrvata pri izboru člana Predsjedništva BiH i na drugim nivoima, ocijenio je danas portparol hrvatske Vlade Marko Milić.

"Ako se predstavnici Hrvata svedu na kantonalnu upravu, onda to nije stvar da su samo Hrvati marginalizovani po ko zna koji put, nego je to loše po cijelu BiH", rekao je Milić i dodao da ne razumije da bošnjačke političke elite mogu činiti takve greške.

Prema njegovim riječima, BiH neće moći da napreduje niti da funkcioniše ukoliko Hrvati budu izbačeni iz institucija vlasti.

"Ne možete voditi zemlju tako da isključujete jedan narod, koji god narod to bio. Tako nijedna zemlja ne može funkcionisati, a građanski koncept kojeg bošnjačke stranke zagovaraju je varka", rekao je Milić za televiziju "N1".

Prema njegovim riječima, to je koncept gdje će većina zadržati sve poluge moći i gdje žele Federaciju BiH zadržati za sebe.

Milić je istakao da će hrvatski premijer Andrej Plenković večeras prisustvovati predizbornom skupu stranaka Hrvatskog narodnog sabora BiH i podržati njihove kandidate na izborima.

"Premijer ide u Livno da podrži predstavnike Hrvatskog narodnog sabora BiH. Potrebna je velika mobilizacija Hrvata da bi se spriječio izborni inženjering po postojećem okviru. Ide se s jedinstvenom listom i vjerujem da će Hrvati uspjeti ostati legitimno predstavljeni", istakao je portparol hrvatske Vlade.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)