Imenovanja

Milica Ristović Krstić direktor Instituta za mjeriteljstvo, Badnjević IDDEEA

  • 26.06.2023. 22:10

Savjet ministara imenovao je danas Milicu Ristović Krstić za direktora Instituta za mjeriteljstvo BiH, kao najuspješnijeg kandidata nakon završene procedure javnog konkursa.

Na današnjoj sjednici imenovan je i Almir Badnjević za direktora Agencije za indentifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), a za njegovog zamjenika Petar Bilčar na mandat od pet godina, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Prethodno je zbog isticanja mandata dužnosti direktora IDDEEA-e razriješen Arif Nanić.

Savjet ministara odbio je danas zahtjev o ukidanju privremene suspenzije zamjeniku direktora Službe za zajedničke poslova institucija BiH Draganu Šojiću.

Zahtjev za ukidanje privremene suspenzije uputio je Šojić posredstvom advokata Dragiše Jokića.

Na prijedlog Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara, danas su date saglasnosti za imenovanje tri odbrambena atašea i to pukovnika Petra Ružičku za poziciju atašea Češke u BiH, pukovnika Jakobsa Franciskusa Florijana Flajšmana (Jacobusa Franciscusa Floriana Fleischmanna) za atašea Holandije za BiH sa sjedištem u Skoplju, te pukovnika Retu Ruša (Retu Ruscha) na poziciju atašea Švajcarske u BiH, sa sjedištem u Beogradu.  

Пратите нас и путем Вибера