Milojević: Cilj srpske liste - grad ravnopravnih naroda

  • 08.12.2020. 14:49

Nosilac liste "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar" Velibor Milivojević poručio je da ova srpska lista želi da gradi multietnički Mostar, grad ravnopravnih naroda.

On je istakao da Mostar, kakav je sada, napuštaju svi, bez obzira na vjeru, naciju, starosnu dob ili status, te da je cilj ove liste da se to zaustavi.

Milivojević je novinarima danas rekao da je suština ove liste spoj tradicionalnog i današnjeg vremena.

"Ostajte ovdje je poruka da smo okupljeni ovdje i rješeni da sprovedemo zajedno sve ovo za što se zalažemo, ali i da sa svima drugima, Bošnjacima i Hrvatima, želimo da gradimo mnogo bolji Mostar", poručio je Milivojević.

Prema njegovim riječima, Mostar ponovo treba da bude finansijsko-ekonomski centar, privlačna turistička destinacija, prijestonica kulture i prestižno mjesto za život.

"Naš cilj je da izabrani vijećnici sa ove liste ponesu i prenesu svu onu muku i potrebu građana za koje se sve ove godine niko nije imao založiti", rekao je Milivojević.

On je dodao da će se izabrani kandidati sa ove liste prvenstveno zalagati za prava srpske populacije, ali i svih ostalih građana.

"Dugoročnom politikom istinskog pomirenja želimo se vraćati evropskom Mostaru i evropskom načinu života. Okupljeni smo oko liste da se zalažemo da svi u Mostaru dobiju mjesto koje im pripada i da ovaj grad svi možemo nazvati svojim", rekao je Milivojević.

On je ponovio da je srpska zajednica u Mostaru ostavila neizbrisiv trag u kulturnom, ekonomskom privrednom, sportskom, vjerskom i svakom drugom segmentu života.

"Zalažući se za ideje koje nosimo, trudićemo se da damo doprinos svom gradu i cijeloj Hercegovini", kaže Milivojević.

Milivojević je rekao i da mu je izuzetno drago što hrvatsku i bošnjačku listu predvode dva ljekara.

"Biću srećan ako ljudi takvog stava bude mnogo više u Vijeću jer Mostaru u tom slučaju slijedi svjetlija budućnost. To što su ljekari neće ugroziti njihov primarni posao, ali taj stepen humanosti koji ispoljavaju u svom poslu će prenijeti i na novi koji ih očekuje", ocijenio je Milivojević.

Kandidat na ovoj srspkoj listi Sonja Žarković Kuzman smatra da se mnogo više pažnje treba posvetiti porodici, kao temelju društva, te da mladima treba osigurati pomoć.

"Bračnim parovima treba omogućiti povlastice i podsticaje da bi ostajali u ovom gradu, obezbijediti finansiranje barem jedne vantjelesne oplodnje svim bračnim parovim kojima to treba, a onima koji ostaju na selu obezbijediti podsticaje, osigurati bolju socijalnu pomoć", navela je ona.

Kandidat Radislav Tubić osvrnuo se na problematiku mladih koji odlaze i svoje znanje usmjeravaju u inostranstvu, a ne u svom gradu.

On smatra da se poslije 12 godina moraju pokrenuti investicije i početi zapošljavati ljudi.

"Grad Mostar ima velike infrastrukturne probleme koji su uočljiviji u mjestima gdje živi srpska povratnička populacija, jer u proteklim godinama se skoro nikako nije ulagalo. Imamo problem sa tim i u gradu gdje se radilo neplanski i gdje nema ideje", kaže Tubić.

On je kao veliki problem naveo to što Mostar ima ogroman broj uspješnih sportista, a nema sportsku dvoranu.

"Zbog toga, novo Vijeće ne da treba graditi jednu dvoranu, već jedan veliki rekreacioni centra u kome će svi imati šansu da treniraju i napreduju", dodao je on.

Tubić je podsjetio i na činjenicu da je Mostar grad kulture.

"Teško se baviti kulturom u Mostaru ali se može poraditi na tome. Bogatstvo Mostara jesu multietničnosti i različitosti kultura naroda koji žive u njemu. Mi možemo Mostaru vratiti nekadašnji sjaj. Mi volimo ovaj grad i želimo da ga razvijamo", istakao je Tubić i poručio da će izabrani kandidati ove srpske liste rješavati probleme adekvatno.

Kandidat Dušan Golo smatra da je najvažnije da se uđe u Gradsko vijeće Mostara.

"Gradsko vijeće ima dvodomno uređenje i Srbi kroz svoj klub i zaštitu vitalnog nacionalnog interesa mogu da utiču na svaku odluku koja ide na štetu srpskog naroda, zato molim Srbe da izađu na glasanje i da dobijemo što više autentičnih predstavnika", poručio je Golo.

Kandidat Gorica Rašović pozvala je sve građane Mostara, prvenstveno Srbe da izađu na izbore i glasaju za listu "Ostajte ovdje-Zajedno za naš Mostar".

Ona je takođe pozvala sve Mostarce iz istočne Hercegovine i cijele Republike Srpske, ali i regiona, koji imaju pravo glasa u Mostaru da podrže srpsku listu.

Lokalni izbori u Mostaru biće održani 20. decembra

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм