Реаговање

Минић: Шмит није чувар Дејтона, БиХ је под колонијалном чизмом

  • Извор: СРНА
  • 19.03.2024. 14:23

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић изјавио је да Кристијан Шмит није чувар Дејтонског мировног споразума и да се БиХ налази под колонијалном чизмом.

"Шмит каже законодавној институцији да не доноси закон како би нам остале стране судије којим они диригују и које производе кризу", рекао је Минић новинарима у Козарској Дубици.

Он је навео да се Шмиту нема шта поручивати јер није легитиман.

"Видимо да се иде до крајњих граница са прављењем притиска на нас, као што је случај са санкцијама, банкама", рекао је Минић.

Он је додао да се БиХ налази "жестоко под колонијалном чизмом таквих као што је Шмит".

"Мало је рећи да иду кући. Толико су зла већ нанијели да би прије свега требали да оду пред неку институцију која би им пресудила за зло које су нанијели", рекао је Минић.

Каран: Шмит је безбједносни проблем у БиХ

Каран: Шмит је безбједносни проблем у БиХ

Јучерашња сједница Дома народа Парламентарне скупштине БиХ прекинута је након што су чланови Клуба бошњачких делегата напустили засједање незадовољни што је у дневни ред уврштен Приједлог закона о Уставном суду на захтјев српског делегата Желимира Нешковића.

Тим поводом се на "Иксу" огласио Кристијан Шмит, који је рекао да "као чувар Дејтонског споразума не може да прихвати никакве законодавне иницијативе у том правцу".

Пратите нас и путем Вибера