Ne oglašavaju se

MIP i Turkovićeva ćutnjom štite konzula Atovića od bilo kakvih sankcija

  • Извор: СРНА
  • 09.11.2021. 12:59

Po svemu sudeći Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara i nadležni u ovoj instituciji, na čelu sa Biserom Turković, neće ništa preduzeti niti sankcionisati konzula BiH u Frankfurtu Admira Atovića koji je na društvenim mrežama širio mržnju i pozivao na rat uz povike "Alahu Ekber", što potvrđuje i činjenica da se iz ove institucije ne oglašavaju povodom ovog skandala.

Prošle sedmice Novinska agencija Republike Srpska - SRNA uputila je dopis MIP-u sa pitanjem da li je Ministarstvo preduzelo ikakve mjere protiv konzula u Frankfurtu Admira Atovića, ali i pored urgencije odgovora nema.

Da će i "slučaj" konzula Atovića biti završen kao i brojni slični potvrđuje i činjenica da MIP nije sankcionisao ni druge zaposlene u MIP-u koji su takođe imali nacionalističke istupe mržnje prema Srbima na društvenim mrežama.

Ignorisanje pitanja Srne još je jedan dokaz preovladavajućeg trenda neodgovaranja na pitanja ove medijske kuće, a vjerovatno i ostalih nepoželjnih medija, kao i da ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković, kadar SDA, uporno ignoriše sve skandalozne poteze bošnjačkog kadra zaposlenog u ovom ministarstvu, a pogotovo ako su njihovi istupi usmjereni protiv Srba.

Konzul BiH u Frankfurtu Admir Atović indirektno je zaprijetio ratom u BiH, da bi nakon toga obrisao svoj "Tviter" nalog.

On je na svom nalogu napisao: "Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni".

- Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! RPG-ovi u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse! Znaju ovi da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić... Alahu Ekber - napisao je Atović.

Nakon što se zbog ovakvog stava prvo podigla prašina na društvenim mrežama, a onda i u medijima u Srpskoj, Atović je obrisao svoj Tviter profil na kome je ranije pisalo da je "natporučnik ARBiH".

Тагови:
  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.