Ђорђе Радановић

"Најоштрија осуда напада на српску повратницу у Тумарама"

  • Извор: СРНА
  • 30.01.2024. 14:50

Предсједник Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ Ђорђе Радановић најоштрије је осудио физички напад на Радмилу Симић, српску повратницу у федералну лукавачку мјесну заједницу Тумаре, истичући да начин извршења указује на то да се нападачи не боје усред дана да нападну српске повратнике који немају заштиту.

- С обзиром на нападе на Србе у Тумарама и на Озрену који су се дешавали прошле године, руководство Министарства унутрашњих послова /МУП/ у Лукавцу је знало или морало да зна да увијек мора да има спремну патролу поред кућа Симића - рекао је Радановић Срни.

"Напад на српску повратницу можда и посљедњи аларм за надлежне у ФБиХ"

Према његовим ријечима, умјесто да руководство МУП-а у Луквацу пружи максималну подршку Србима на Озрену, оно се бави дневном политиком.

Физички напад на Радмилу Симић, српску повратницу у федералну лукавачку мјесну заједницу Тумаре, изазвао је страх код малобројних Срба тог подручја, који су незадовољни што локалне власти и полиција игноришу захтјев да се одржи заједнички састанак о нарушеној безбједносној ситуацији, изјавио је предсједник те мјесне заједнице Љубиша Мијатовић.

Мијатовић је рекао да је Симићева нападнута усред дана на кућном прагу о чему је 26. јануара обавијештена и полиција која је извршила увиђај, али није пронашла починиоца.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)