Predsjednik HDZ-a BiH

"Nametnuta Šmitova odluka narušava sve odnose u BiH"

  • Извор: СРНА
  • 10.06.2022. 15:51

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je danas da nametnuta odluka Kristijana Šmita o finansiranju izbora narušava sve odnose u BiH.

Čović je istakao da se s tim dotaklo i u izmjene Izbornog zakona, kao i način odlučivanja u Savjetu ministara.

- Imam osjećaj da je odluka bila pripremljena unaprijed - rekao je Čović.

On je ocijenio da je odluka i začuđujuća i potpuno pogrešna, kao i da je veoma jasno skrenula pažnju na nefunkcionisanje BiH.

Prema njegovim riječima, ako se želi evropski put nema se šta raditi nametanjem odluka, pogotovo tamo gdje je na vrijeme reagovala institucija.

Napomenuo je da je urađeno sve da stvori ambijent i u skladu sa zakonom dobije budžet institucija.

- Oni koji su to blokirali željeli su profitirati da nas optuže kako ne želimo izbore. Na pritisak predstavnika HDZ-a u Savjetu ministara došli smo do prijedloga budžeta i odluke koja je transparenta i u skladu sa zakonima kako bi obezbjedili sredstva Centralnoj izbornoj komisiji - naveo je Čović.

Čović nije želio govoriti o tome da li će biti kandidat HNS-a za člana Predsjedništva BiH, navodeći da će HNS do kraja juna dati kandidate i da je njegov stav da kandidat treba biti neko mlađi, jer će i sve liste HDZ-a i HNS-a biti "mlade".

Istakao je da Hrvati "moraju zbiti redove" i pokazati da su politički narod, te spriječiti sve one koji su mislili nedonošenjem izmjena Izbornog zakona donijeti politički nered nakon izbora.

- Ubijeđen da ćemo svojim rezultatom staviti takve van sange, iako su nam jasne poruke koje nam šalje političko Sarajevo koje vodi svoju borbu kako ovladati i Domom naroda i Predsjedništvom i time riješiti pitanje FBiH kao Federacije jednog konstitutivnog naroda - rekao je Čović.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм