Sud BiH

Nastavak suđenja za zločine u Dobrovoljačkoj

  • Извор: СРНА
  • 22.02.2023. 07:51

U Sudu BiH danas će biti nastavljeno suđenje Ejupu Ganiću i još devetorici saoptuženih za zločine nad pripadnicima JNA i civilima u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 3. maja 1992. godine, najavljeno je iz ovog suda.

Planirano je saslušanje jednog svjedoka Tužilaštva BiH, objavljeno je na sajtu suda.

Na prošlom ročištu 8. februara, svjedok Tužilaštva BiH Žarko Lopatić govorio je o zarobljavanju, tuči i maltretiranju u prostorijama FIS-a 3. maja.

Lopatić je naveo da je služio vojni rok u kasarni "Slobodan Princip Seljo" u Lukavici, odakle je 2. maja otišao na utovar "kancelarijskog materijala" iz Druge vojne oblasti u kasarnu na Bistriku.

Za napad na kolonu, ubistva, ranjavanje i zlostavljanje pripadnika JNA i civila optuženi su Ejup Ganić, Zaim Backović, Hasan Efendić, Hamid Bahto, Fikret Muslimović, Jusuf Pušina, Bakir Alispahić, Enes Bezdrob, Ismet Dahić i Mahir Žiško, koji su obavljali visoke političke, vojne i policijske dužnosti.

Ročište je planirano u 13.00 časova. 


Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.