Нови скандал

Не престаје ратнохушкачка реторика у другом ентитету

  • Извор: АТВ
  • 11.01.2024. 19:05

Ратнохушкачка реторика у другом ентитету не престаје. Овај пут у режији Амине Пилавџије, потпоручника у Оружаним снагама БиХ.

Она је на друштвеним мрежама објавила скандалозан видео на којем се уклања застава Републике Српске и по свему судећи мијења заставом тзв. Армије БиХ. Јасно се види и да је учествовала у дефилеу аутомобила у Зеници, гдје је уз повике "Алаху екбер“ и "Текбир“ у уторак запаљена застава Републике Српске. 

Докази се већ прикупљају. Према незваничним информацијама, каже Александар Гогановић, у питању није само један припадник Оружаних снага, већ их има више. Уколико се утврди да има елемената кривичног дјела биће поднесена и кривична пријава. 

"Генерални инспекторат унутар система одбране који је задужен за очување угледа професионалних војних лица већ је отворио случај, прикупљају све чињенице и доказе како би се против појединца покренули дисциплински поступци“, рекао је замјеник министра одбране у Савјету министара БиХ Александар Гогановић.

Ништа ново, с обзиром да долази из бошњачке компоненте Оружаних снага БиХ. Њима скандали нису страни али они никада нису процесуирани онако како би требало, сматрају безбједњаци. Неспорно је и да се овдје ради о кривичном дјелу. 

"Иако је Зукан Хелез најављивао да има своју тајну службу која надзире све и једног српског припадника хоће ли ићи на обиљежавање Дана Републике Српске било би интересантно да јавно каже да ли је његова служба примијетила потпоручника оружаних снага у Зеници. Да је права и правде, именована би била већ предмет процесуирања јер се очито ради о ширењу мржње у јавном медијском простору“, каже декан Факултета за безбједност и заштиту Слободан Жупљанин.

Овакви иступи више не чуде имајући у виду како се понаша и сам министар одбране и каква је његова реторика према Републици Српској и српском народу. 

"Једно овакво понашање уколико прође несанкционисано то ће постати очигледно нормална појава јер најчешће и најружније поруке долазе од људи из Федерације и запослених у Министарству одбране и неким другим институцијама“, рекао је посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић.

Очигледно је да су у другом ентитету умислили да су Оружане снаге само бошњачке, кажу у Српској. Зато је најбоља превенција  одмах санкционисати овакво понашање, које није нимало безазлено имајући у виду какве поруке су послате из Зенице и Коњица на дан Републике Српске. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм