Савјет безбједности

Небензја: Запад подрива Дејтон, псеудо-високи представник разведен од стварности

  • Извор: АТВ
  • 02.11.2023. 16:20

Василиј Небензја, стални представ ник Русије у УН, истакао је на данашњој сједници да су западни актери ти који подривају Дејтонски мировни споразум.

Како је рекао политичка криза у БиХ је постала реалност и изазива све већу забринутост.

Он је истакао да Савјет безбједности не смије занемарити чињеницу да пред његовим очима БиХ постаје колонијални ентитет којим отворено манипулишу Вашингтон и Брисел.

"Имају и самопрозваног високог представника који је сам преузео читав низ државних функција, чак и на законодавном нивоу. Псеудо-високи представник је разведен од стварности, то је јасно видљиво у његовом извјештају. Изражавам жаљење што Савјет безбједности УН прима такве измишљотине", рекао је руски представник на сједници СБ УН посвећеној стању у БиХ.

Он је позвао Савјет безбједности на читање Извјештаја Владе Републике Српске.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм