Тема дана

Недипломатско понашање чланова Сталне мисије БиХ у УН

  • Извор: АТВ
  • 10.04.2024. 21:08

На најважније адресе у Уједињеним нацијама пошаљете писмо у коме обавјестите челне људе, као и све мисије земаља у том тијелу, да се представник БиХ при Сталној мисији БиХ не понаша у складу са одлукама Предсједништва.

Конкретно, да ради све мимо оних који су задужени за вођење спољне политике. А онда се, одједном, укаже неки асистент из Њујорка који ради при БХ мисији, и пошаље мејл лишен сваког дипломатског одговора у Кабинет српског члана Предсједништва БиХ. У суштини, једном од оних који су задужени за вођење спољне политике.

Да буде јасније, Жељка Цвијановић је, прије неколико дана, свим шефовима мисија држава чланица Уједињених нација, генералном секретару УН Антонију Гутересу и предсједнику Генералне скупштине Денису Френсису послала писмо у коме је скренула пажњу на поступке амбасадора БиХ при Уједињеним нацијама, Златка Лагумџије.

Он је једнострано иницирао кораке за подношење резолуције о Сребреници на усвајање Генералној скупштини УН без одговарајућег овлашћења и уз очигледно кршење уставног оквира БиХ - навела је Цвијановић у том писму. 

Опширније у Теми дана.

Пратите нас и путем Вибера