Zatraženo izručenje

Nenad Radinković uskoro u BiH

  • 19.07.2018. 19:08

Ministarstvo pravde BiH zatražilo je izručenje Nenada Radinkovića BiH, potvrđeno je ATV-u u ovom ministarstvu.

Rok do kada se trebalo zatraziti izručenje istekao je 17. jula. A do posljednjeg trenutka čekalo se zbog prikupljanja potrebne dokumentacije koja je trebalo da stigne iz  banjalučkog Osnovnog suda.

"Uz svu ekstradicijsku dokumentaciju, Ministarstvo pravde BiH ovoge sedmice uputilo je pravosudnim tijelima Kraljevine Belgije, molbu za izručenje Nenada Radinkovića, očekujemo kako će belgijske vlasti dati pozitivan odgovor na našu molbu i da će Radinković biti izrzčen BiH, istakal je Stanislava Marić stručni savjetnik za protokolarne poslove i odnose s javnošću u Ministarstvu pravde BiH.

Ministarvo pravde je još ranije tražilo da se ekstradiciona dokumentacija prevede i dostavi da bi izručenje moglo da bude i zatarženo. Iz prevodilačke službe Udruženja sudskih tumača kažu da su svoj dio posla odavno završili.

"Osnovni sud u Banjaluci nam je 22. juna dostavio dokumenatciju u vezi gospodina Radinkovića i njegove ekstradicije u BiH, gdje je zahtjevano da se dokumenti prevedu na holandski ili frnacuski jezik, mi smo do 6. jula završili prevod te dokumentacije i 9. jula je službenik Osnovnog suda je iste preuzeo", istakao je Igor Prerad, Udruženje sudskih tumača Republike Srpske. 

Konačnu odluku o slučaju Nenada Radinkovića treba da donese belgijski sud. On je uhapšen  08. juna u Briselu i to po Interpolovoj potjernici. Pravosnažno je osuđen na četiri godine zatvora za saobraćajnu nesreću iz 2011. u kojoj je poginuo Nikola Đurović. Radinković je osuđen i u Francuskoj i to zbog šverca oružjem.  
 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм