Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara

Nešić: Glavni rušitelji BiH su oni koji dolaze iz FBiH

  • Извор: СРНА
  • 09.07.2023. 15:38

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić rekao je Srni da nedopustivo to što srpski ministri u Savjetu ministara nisu dobili poziv za učestvovanje na sastanku sa premijerom Albanije Edijem Ramom u Sarajevu i da je očigledna namjera bila da se ne čuje glas iz Republike Srpske.

Nešić kaže da je očigledna namjera predsjedavajuće Savjeta ministara Borjane Krišto i ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedina Konakovića bila da oni samostalno prezentuju situaciju u BiH i da se ne čuje glas iz Srpske.

"Smatram da je to nedopustivo. Iznenađen sam, prije svega, gospođom Krišto, jer se ona na svim sjednicama Savjeta ministara i u redovnoj komunikaciji trudi da ima dobre odnose sa svima nama, tako da mi nije jasno šta ju je ponukalo na ovo", rekao je Nešić.

On je osudio ovaj potez predsjedavajuće Savjeta ministara i istakao da u narednom periodu neće biti dozvoljeno takvo ponašanje Krišto i ostalih članova Savjeta ministara.

"Službeni glasnik radi svoj posao, Šmitove odluke ne mogu biti prihvaćene u Srpskoj"

"Očigledan je cilj da se Republika Srpska vjerovatno predstavi u najgorem mogućem svjetlu, da oni zastupaju neke svoje interese i da predstave Rami ono što oni žele, odnosno da ne postoji mogućnost da i mi iz Republike Srpske kažemo svoje mišljenje", rekao je Nešić.

Ako se ova praksa nastavi, kaže Nešić, mi ćemo znati da odgovorimo i znaćemo šta da uradimo da se naš glas čuje svuda u svijetu i u međunarodnoj zajednici.

Nešić je naveo da ovo nije bio susret delegacije Savjeta ministara i albanskog premijera, već delegacije Federacije BiH i predsjednika Vlade Albanije.

"Još jednom se pokazuje da su glavni rušitelji BiH oni koji dolaze iz FBiH", rekao je Nešić.

Na sastanku sa albanskim premijerom tokom njegove nedavne posjete u Savjetu ministara učestvovali su predsjedavajuća Borjana Krišto i ministar inostranih poslova Elmedin Konaković, bez prisustva srpskih ministra, iako uobičajena praksa nalaže da na sastancima sa visokim zvaničnicima budu prisutni članovi Savjeta ministara iz reda sva tri konstitutivna naroda.

Dodik: Potrebni su nam jedinstvo i patriotizam

Dodik: Potrebni su nam jedinstvo i patriotizam

Iz kabineta ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staše Košarca i ministra bezbjednosti Nenada Nešić potvrđeno je Srni da iz Kabineta predsjedavajuće Krišto i protokola Savjeta ministara nisu dobili poziv za učestvovanje na sastanku sa premijerom Albanije.

Osim sastanka u Savjetu ministara bez prisustva srpskih ministra, diplomatski skandal desio se i u Predsjedništvu BiH, gdje se sa premijerom Albanije sastao samo bošnjački član Denis Bećirović, dok druga dva člana Predsjedništva BiH o dolasku Rame u ovu instituciju nisu bili ni obaviješteni.

Srna je ranije objavila da je Bećirović od dolaska albanskog premijera na sarajevski aerodrom, lobirao za ovaj sastanak, iako je znao da zvaničnim protokolom nije predviđen dolazak Rame u Predsjedništvo BiH.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина