Министар безбједности

Нешић: Исак неће никога хапсити у Српској, очигледно му слабо иде билдање

  • Извор: СРНА
  • 22.10.2023. 14:20

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић оцијенио је да најновије изјаве министра унутрашњих послова ФБиХ Раме Исака које се односе на Републику Српску и њеног предсједника Милорада Додика представљају притисак бошњачких политичара на правосуђе, те говоре колико је БиХ "апсурдистан".

"Министар полиције ФБиХ говори ко ће ићи у затвор и преузима улогу правосуђа. Очигледно Исак не зна шта значи пресумпција невиности", рекао је Нешић Срни.

Он је додао да Исак треба да се упозна о закону, о својим надлежностима и овлаштењима прије него што да било какву изјаву.

"Рамо Исак неће никога хапсити у Републици Српској ни данас, ни сутра, ни икада. Очигледно Исаку слабо иде билдање мишића па је одлучио да покуша билдање уз помоћ предсједника Републике Српске Милорада Додика", рекао је Нешић.


Герхард Шредер: Америка спријечила мир Украјине и Русије

Герхард Шредер: Америка спријечила мир Украјине и Русије

Оцијенивши да је ријеч о притиску бошњачких политичара на правосуђе, Нешић је констатовао да су они већ осудили Додика.

"Као министар безбједности поручујем да сви треба да поштујемо законе и права, да се држимо својих надлежности и да само тако, можда, БиХ неће личити на апсурдистан", поручио је Нешић.

Он је истакао да је Додик слободан човјек, да ће то бити и да ће слободно обављати функцију предсједника Републике Српске све док има повјерење грађана.

"Исаку препоручујем да се бави пушкама које су нађене у општини Стари Град (Сарајево), за шта су спремане, за кога и каква је била намјера набављања толиког броја пушака, са посебним освртом да једна пушка није нађена приликом претреса. Нека се позабави тиме гдје је та једна пушка и да ли је, можда, намијењена за неко кривично дјело", закључио је Нешић.


Становници Газе се боре са новим проблемима

Становници Газе се боре са новим проблемима

Федерални министар унутрашњих послова Рамо Исак рекао је јуче да "Додик треба да погледа истини у очи и да је истина да је његова 'реална алтернатива' затвор", пренијели су федерални медији.

Пратите нас и путем Вибера