Министар безбједности Босне и Херцеговине

Нешић: Не постоје руски војни кампови у Републици Српској

  • Извор: АТВ
  • 23.11.2023. 14:45

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад Нешић најоштрије је осудио и одбацио изјаву министра одбране БиХ Зукана Хелеза да се у Републици Српској налазе руски војни кампови за обуку и да дјелују под окриљем МУП-а Републике Српске.

''Ово је беспризорно сијање страха у јавности и подривање стабилности земље. Очекујем од ОБА и предсједавајуће Савјета министара госпође Борјане Кришто да јавности саопште чињенице и зауставе ове монструозне конструкције. Нити постоје кампови у Републици Српској, нити се спроводе било какве обуке'', истакао је Нешић.

Министар Нешић наглашава да је индикативно да Хелез сије лажи дан након обиљежавања крсне славе МУП-а Републике Српске.

''Ако постоје неке паравојске у БиХ то су оне којима пријети Хелез, и тим треба да се позабави Тужилаштво БиХ. Све остало су ноторне лажи с циљем сијања страха и ширења нетрпељивости, те рушења интегритета МУП-а Републике Српске. Овакве лажи и поступци су недолични било коме озбиљном, а посебно министру одбране. Мислим да је крајње вријеме да се Тужилаштво БиХ позабави континуираним говором мржње и ширењем међунационалне нетрпељивости од стране Хелеза'', истакао је Нешић.

Министар Нешић је апеловао на све грађане да не насједају на овакве манипулације и да не страхују због безбједности.

''28 година након рата треба да причамо о научно-технолошким центрима, а не да измишљамо бајке о камповима. Мислим да Хелез има озбиљан проблем са послом на који је изабран. Слањем бесмислених конструкција у јавност Зукан Хелез може само растјерати инвеститоре, новац и људе из БиХ'', поручио је Нешић

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)