Министар безбједности у Савјету министара БиХ

Нешић: Нећу да се бавим Шмитовом срећом, већ заштитом уставног поретка који он угрожава

  • Извор: АТВ
  • 09.11.2023. 11:20

Министар безбједности у Савјету министара БиХ Ненад Нешић реаговао на синоћњи иступ Kристијана Шмита.

"Жао ми је што је господин Шмит несрећан због мојих изјава, али ја се нисам заклео да ћу се као министар бавити његовом срећом, већ заштитом уставног поретка који он угрожава”, истако је Нешић, реагујући на синоћњи иступ Kристијана Шмита.

Шмит запријетио Нешићу: Замислите шта би урадио Ешдаун

Шмит запријетио Нешићу: Замислите шта би урадио Ешдаун

“Ви господине тражите од мене да Вам будем захвалан што БиХ желите да претворите у протекторат, супротно Повељи УН. Повеља то најстроже забрањује свима и свакоме, јер у члану 78. и члану 2. прописује да свака држава чланица УН има право да буде суверена, а том праву одговара обавеза свих да се ни на који начин не мијешају у унутрашња питања држава, а поготово им је забрањено да своју вољу намећу као закон тој држави”, нагласио је Нешић.

"Посао министра је и да реагује када се нако лажно представља и када доводи јавност у забуну, а Ви то радите. Ви немате проблем са мном као министром безбједности БиХ. Имате проблем са креаторима Дејтонског споразума који су дефинисали процедуру избора Високог представника и са Савјетом безбједности УН који не жели да Вас потврди", наглашава Нешић.

“И на крају нити је ово БиХ с краја деведесетих, нити сам ја Поплашен. Ја сам министар суверене земље, пуноправне и равноправне чланице УН, а ви сте само странац у тој земљи. Није пристојно пријетити било коме, а камоли је то дипломатски. Ја постујем Њемачку, зато престаните да брукате своју земљу”, закључио је Нешић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 09:20 Концерт: Браћа Теофиловић

    '''Концерт: Браћа Теофиловић

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.