Министар безбједности у Савјету министара

Нешић: Недопустиво да се припадници министарства налазе на скуповима подршке терористичким организацијама

  • Извор: РТРС
  • 29.10.2023. 19:15

Недопустиво је да се припадници министарства безбједности налазе на скуповима гдје су истакнуте недозвољене заставе и гдје се подржавају одређене терористичке организације, поручио је за РТРС министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић, реагујући на скуп подршке Палестини, који је одржан у Сарајеву, а на којем је била присутна и Лејла Чопељ, начелница Одјељења за борбу против тероризма у министарству безбједности Савјета министара.

- Поготово је недопустиво да таквим скуповима присуствују људи који се налазе на челу одсјека за борбу против тероризма - истакао је Нешић.

Нешић је поручио да ће већ у току сутрашњег дана покренути питање одговорности Лејле Чопељ, уважавајући сва њена права.

- Уколико утврдимо да је прекршила законе и да је присуствовала скупу мимо правила која важе за државне службенике и припаднике министарства безбједности, казнићемо је, односно санкционисати у складу са законом и предвиђеним прописима - нагласио је Нешић.

Нешић је поручио да неће толерисати подршку било којој терориристичкој организацији без обзира да ли се ради о Србима, Хрватима или Бошњацима.

- Нама је дато у руке да бринемо о безбједности и то је наш приоритетни задатак. Ако данас неко подржава скупове на којима се налазе терористичке заставе, таквима није мјесто у министарству безбједности, и не само да није мјесто већ је потребно предузети одређене мјере против таквих особа - подвукао је Нешић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.