Министар безбједности

Нешић: Они који суде по Шмитовим законима себе могу звати само туристичком агенцијом

  • Извор: АТВ
  • 05.03.2024. 13:45

Они који суде по Шмитовим законима себе могу звати само туристичком агенцијом, поручио је данас министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић.

- Као министар безбједности ове земље, као неко ко је положио заклетву да је чува и штити од свих врста опасности, дужан сам рећи да никада и нигдје ниједна нормална земља и нормалан народ нису жељели да им странац кроји судбину - рекао је Нешић.

Истакао је да само у БиХ постоји туриста из Њемачке који жели да намеће законе, намеће правила и суди и тужи и одређује која је политика исправна, а која не.

- И неки кратковидо вјерују да је то добро за њих и за БиХ. Свугдје у свијету мојим колегама је посао да се постарају да странци не одлучују шта ће и како бити у њиховој земљи. Свугдје осим, изгледа, у БиХ. Свугдје у свијету људи праве мостове ка странцима у обостраном интересу, на једнаким основама. Као странац логично више воли неку туђу земљу и неки туђи интерес, прије него наш - истакао је Нешић у саопштењу.

Истакао је да је зато крајње вријеме да се око свега огласе партнери из Сарајева.

- Да ли вам је дража БиХ или вам је дражи Шмит? Кажите, да ли је сујета странца и секунд његовог пера јаче од Устава и договора три народа? - упитао је Нешић.

Упитао је да ли је Суд БиХ посвећен закону или вољи туриста?

- Суд који по налогу туристе у своје одаје позива предсједника Републике Српске себе може звати само туристичком агенцијом. Можда се не свиђају некима од Вас политички ставови Милорада Додика, или моји, али и ми смо БиХ и ми се у њој питамо и за њу питамо, а питају се и сви људи који нас подржавају. Или неко мисли да је БиХ Шмитова? Да је среће, и они који нас не воле видјели би да ће са нама, а не са Кристијаном Шмитом, живјети и данас и сутра, као што смо заједно живјели и прије него што су се други умијешали - навео је Нешић.

Каже да је можда за неке легитимно да се вјерује у самовољу странца, али како је додао, онда није нормално да влада као министар.

- Срби нису и никада неће одустати од своје вјере у слободу и своју ријешеност да за правду и снове дају све што имају. Нама је стало да БиХ дијелимо са другима на тим принципима. Али за почетак ствари морају бити јасне - Суд да суди по законима које доносе искључиво посланици а туристи по жеље да иду у туристичке агенције - закључио је Нешић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина