Реаговање

Нешић: Погрешна сам адреса за препадање и уцјене

  • Извор: АТВ
  • 02.03.2024. 13:53

Ја сам Србин и највише на свијету волим Републику Српску и свој народ, али поштујем све народе и људе у БиХ. За мене је свака суза једнако тешка, свака рана једнако болна, поручио је министар безбједности БиХ Ненад Нешић реагујући на позиве појединих удружења из ФБиХ да нелегални Кристијан Шмит смијени Нешића.

"Ја сам једини министар у Савјету министара који је испунио све европске обавезе и урадио највише посла, поштујући уставне надлежности. Никада се нећу одрећи оног ко сам и шта сам, нити ме занимају политички ставови НВО које по природи ствари служе политичким интересима оних који их плаћају“, навео је Нешић.

Нешић је навео да не зна у којој канцеларији им је писана изјава да безбједносна ситуација никада није била гора, када сви у Европи кажу да је она добра.

"Ваљда им је била добра ситуација када смо имали терористичке нападе по цијелој БиХ, када су екстремисти убијали војнике и полицајце, и нападали на америчку амбасаду. Е, па таквих више нема. Што се тиче напада на повратнике, волио бих једном чути да изразе солидарност и за нападе на старице у ФБиХ, да од МУП-а ФБиХ затраже да истраже нестанак српских стараца и актере напада на старце у Лукавцу, Возући и Мостару. За разлику од тих недјела, МУП Републике Српске је расвијетлио сваки напад на повратнике у Републику Српску“, додао је Нешић.

Министар безбједности БиХ навео је да "Ненад Нешић који је као дијете протјеран из свог града, чије комшије су прошле голготе сарајевских логора, никада никог није мрзио, а својим радом се труди да свима буде боље и да постанемо дио цивилизованог свијета.“

"То што је у нечијим главама и данас рат, није мој проблем. То што неко убире дебеле апанаже да шири мржњу, такође, није мој проблем. Док се бавим политиком, а бавићу се још дуго - залагаћу се за поштовање дејтонског уређења, равноправност народа и ентитета. То што се неко идентификује са трагичним 1. мартом, не значи да и мене може натјерати да исто мислим. Баве се ћоравим послом. Макар су до сада могли видјети да се не плашим Шмита. Погрешна сам адреса за препадање и уцјене“, поручио је Нешић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.