Ministar bezbjednosti

Nešić: Sa pomoći Berkovićima je sve čisto, sa PDP izgleda nije

  • Извор: АТВ
  • 02.02.2023. 09:39

Uplata milion KM pomoći Berkovićima u saniranju posljedica zemljotresa plod je već sprovedenih procedura u nadležnim organima, saopštio je Nenad Nešić, ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH.

“Radi se o odluci Savjeta ministara donijetoj na 86. sjednici održanoj 30.12.2022. i sprovođenju zaključka Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa 27. redovne sjednice. Sredstva koja sam potpisao nisu realizovana nemarnošću ili namjerom mog prethodnika i ja sam ih učinio dostupnim opštini i narodu Berkovića u posljednji čas”, naveo je Nešić.

On je ovo odgovorio poslanici PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miri Pekić koja je rekla da Nešić bez saglasnosti Savjeta ministara, dijeli sredstva.

Nešić je Pekićevoj poručio da je sa tom pomoći sve čisto. Kazao je da je njegov motiv da bude u politici i Savjetu ministara kako bi sa tog mjesta učinio što više za sve građane, a posebno, kako navodi, za svoj narod. 

“Ali situacija u PDP i sa PDP izgleda nije. Gospođo Pekić, kako je moguće da Vas politička mržnja toliko zaslijepi da izgubite svijest o tome ko ste i da kritikujete odluku u pomoći opštini u kojoj živi naš, srpski narod?! Hajde da uzmemo da srpski interes ne znači mnogo PDP-u, to je negdje i opštepoznato, ali kako je moguće da ne vidite da su sredstva prebačena opštini čiji je načelnik, ni manje ni više, nego iz opozicione SDS?!”, pitao je Nešić Pekićevu.

Nešić je Pekićevoj na kraju poručio da “može biti samo zahvalan za pozitivne poene koje ste mi donijeli vašom brljotinom”. 

“Kao sunarodnik, mogu biti samo tužan što postoje stranke kao PDP ali zadovoljan što se takvom antisrpskom politikom nikada neće naći na vlasti”, poručio je Nešić.