Министар безбједносту у Савјету министара

Нешић: Требало би да се запитају како би било да Срби 9. јануара прошетају Сарајeвом

  • Извор: АТВ
  • 25.11.2023. 15:05

Министар безбједносту у Савјету министара Ненад Нешић рекао је да се српском народу не може наметати шта да славе и да би у Сарајеву требало да се запитају како би било да тим градом Срби прошетају 9. јануара као што су они кренули у шетњу Бањалуком.

- Другови, нешто вам се косе "Дан државности" и "Дан независности", написао је Нешић на друштвеној мережи "Икс".

Он је истакао да БиХ нема Закон о празницима.

- Ако би требали славити неки заједнички празник, да сте спремни на доношење закона, то би био 21. новембар као дан када је створена БиХ као државна заједница два ентитета и три конститутивна народа - рекао је Нешић.

Он је истакао да су нестанком СФРЈ срушили и АВНОЈ и ЗАВНОБиХ и РБиХ.

-Не спорим да свако у ентитетима слави шта жели, али не можете нама наметати шта да славимо. Када сте кренули у шетњу Бањалуком требало је да се запитате како би било да ми 9.јануара прошетамо Сарајевом!? - упитао је Нешић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)