Предао доказе о Шмиту

Нешић: Тужилаштво да покаже да ли ради по праву или је фонтана за испуњавање жеља

  • Извор: АТВ
  • 16.10.2023. 11:52

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић рекао је да је предао Тужилаштву БиХ све прикупљене информације које су му доставиле безбједносне агенције које се налазе у саставу Министарства безбједности о Кристијану Шмиту који се налази на територији БиХ и његовој наоружаној пратњи, као и о свим незаконитостима које су радили од тренутка ступања на територију БиХ.

"Очекујем да ћемо напокон неке ствари истјерати на чистац - да ће Тужилаштво показати да ли ради у складу са правом и законом, да ли поступа по доказима релевантних институција БиХ или је фонтана жеља гдје испуњава жеље једном Шмиту који се нелегитимно представља за високог представника и који потпуно незаконито обавља улогу високог представника“, рекао је Нешић. 

Нешић је додао да Шмит према свим доказима који су прикупљени није легитиман високи представник у БиХ и не може се говорити о високом представнику.

"Очекујем да Тужилаштво формира предмет против Шмита и обавијести јавност о резултатима истраге“, рекао је Нешић.

Нешић каже да је одлучио да данас преда доказе Тужилаштву зато што је из медија чуо да Тужилаштво није добило информацију о боравку Шмита на териотирји БиХ.

"То ме изненадило јер сам очекивао да Тужилаштво након моје конференције формира предмет са називом 'Крстијан Шмит'“, рекао је Нешић.

Нешић стигао у Тужилаштво БиХ како би предао доказе против Шмита

Нешић стигао у Тужилаштво БиХ како би предао доказе против Шмита


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм