Министар безбједности БиХ

Нешић затражио транспарентнију конкурсну процедуру за избор кандидата - кадета Граничне полиције БиХ

  • Извор: АТВ
  • 21.11.2023. 15:13

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић упутио је допис директору Граничне полиције БиХ Мирку Купрешаковић те предсједнику и члановима Комисије за избор кандидата - кадета Граничне полиције БиХ, којим се тражи провођење танспарентног процеса избора кандидата – кадета Граничне полиције Босне и Херцеговине.

У том циљу предложено је да Гранична полиција БиХ припреми и јавно објави листу питања за тест општег знања за будуће полицајце и млађе инспекторе. 

На овај начин сви кандидати би имали исте услове, јер би се смањила могућност злоупотреба и корупције од стране појединаца, какав је био случај са претходним конкурсом који је провођен у Граничној полицији БиХ. 

Питања општег знања би требало јавно објавити на веб страници или учинити доступним на други начин, у разумном року прије одржавања теста, како би се кандидати адекватно припремили за конкурсну процедуру. 

“Заједнички нам је циљ да овај процес учинимо максимално отвореним, спријечимо могуће малверзације и дамо једнаке шансе свим кандидатима, да би у транспарентном процесу и селекцији изабрали најбоље полицијске службенике Граничне полиције БиХ”, нагласио је Нешић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок