Ministar bezbjednosti

Nešića optužili da je popisivao Bošnjake, on odgovara: Izgleda da su i Srbi i Hrvati išli na džumu

  • Извор: Агенције
  • 08.05.2023. 11:36

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Nenad Nešić poručio je danas svim zaposlenima u Ministarstvu bezbjednosti da se mora poštovati Zakon o radu i dolaziti na posao na vrijeme i na vrijeme odlaziti sa posla.

Nešić je reagovao na anonimni neistiniti mejl "anonimnog Bošnjaka" koji su prenijeli pojedini mediji, a u kojem je optužen da je "u petak napravio raciju u Ministarstvu da bi popisao Bošnjake koji idu na džumu", saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

"Istina je da sam u petak (5. maja) pokucao na vrata svake kancelarije, ljubazno pozdravio one koji su na radnom mjestu i evidentirao one koji nisu. Pozamašan je bio broj Srba, Hrvata i Bošnjaka koji nisu bili na svom radnom mjestu, a uredno su zavedeni u šihtaricu da su bili prisutni. Izgleda da su i Srbi i Hrvati išli na džumu, ako je suditi po anonimnom mejlu", naveo je Nešić.

On je pojasnio da je to uradio nakon što je zatražio informaciju koja mu je neophodna za pripremu za sastanke u Ohridu, ali da ga je nakon više od dva sata sekretarica obavijestila da ne može pronaći gospođu koja je trebala da dostavi dokument i da niko ne zna gdje se nalazi.

Nešić: Obaveza Srpske i srpskog naroda da se sjećaju žrtava

Nešić: Obaveza Srpske i srpskog naroda da se sjećaju žrtava

"Inače, riječ je o licu srpske nacionalnosti. Naglašavam da ovo nije prvi put da se ovakve stvari dešavaju. Nekada im je trebalo pola dana da pronađu nekoga, nekad dan, a nekada nisam mogao da radim svoj posao jer službenici jednostavno `stave prst u uvo` na svaki zahtjev da se nešto uradi. E, sad zamislite ako se tako odnose prema zahtjevima pretpostavljenog, kako se ponašaju prema građanima?", upitao je ministar bezbjednosti.

Nešić je naglasio da je zbog opšte neodgovornosti prema poslu koja vlada u Ministarstvu odlučio da obiđe sve kancelarije i provjeri ko je upisan u šiht listi da je tu, a u stvari je otišao kući da sprema ručak ili ispija kafe po gradu ili uopšte nije došao na posao.

"Cilj je bio da ove sedmice od šefova odsjeka zatražim da sve zaposlene opomenu da se moraju ponašati u skladu sa Zakonom o radu u institucijama BiH i poštovati radno vrijeme kao i građane koji ih plaćaju. Moj jedini kriterijum za zaposlene u Ministarstvu je rad i odnos prema poslu", poručio je on.

Trivićka hrli ka klubu u NSRS: Nešić joj oštro odgovorio

Trivićka hrli ka klubu u NSRS: Nešić joj oštro odgovorio

Nešić kaže da je, kao čovjek, razočaran što u Ministarstvu postoje ljudi koji svoj nerad i nemar pokušavaju zamaskirati skrivanjem iza nacionalnog i vjerskog i da se tako nešto plasira u medije bez ikakve provjere.

"Odgajan sam da duboko poštujem tuđa vjerska osjećanja i nikad mi ni na kraj pameti nije bilo da zadirem u tako senzitivna pitanja, ali neradnicima svih vjera i nacija mogu samo jedno poručiti - da će poštovati Zakon o radu, dolaziti na posao na vrijeme i na vrijeme odlaziti sa posla", naglasio je on.

Nešić je poručio da građani BiH s pravom očekuju efikasnu i odgovornu administraciju, a ne da plaćaju porez da zaposleni u institucijama tokom radnog vremena obilaze pijace, idu u šoping, na frizure i manikir. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.