Sastanak sa ambasadorima

Nešić – Sabolić: Potrebno unaprijediti odnose u oblasti bezbjednosti

  • Извор: АТВ
  • 19.04.2023. 15:56

Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić danas je u Sarajevu imao odvojene sastanke sa ambasadorom Republike Hrvatske u BiH Ivanom Sabolićem u ambasadorom Narodne Republike Kine Ji Pingom.

Nešić i Sabolić su konstatovali da dvije susjedne države ostvaruju saradnju u brojnim oblastima bezbjednosti, s obzirom na zajedničke bezbjednosne izazove, ali i činjenicu da dijele granicu dužu od 1.000 km. Saradnja u ovoj oblasti biće nastavljena, te je istaknuto da postoji potreba i za unaprjeđenje odnosa, posebno u oblasti ispunjavanja obaveza na putu ka evropskim integracijama, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti.

Nešić je istakao da je već napravljen značajan iskorak u uspostavi pune operativne saradnje sa EUROPOL-om, da je započeta i procedura za potpisivanje sporazuma sa FRONTEX-om kao i da postoji opšte opredjeljenje da se ubrza procedura ispunjavanja preporuka Evropske komisije. 

Razgovarano je i o ilegalnim migracijama, trenutnom stanju i ključnim izazovima u ovoj oblasti. 

Tokom sastanka Nešića i ambasadora Ji Pinga konstatovano je da postoje dobri prijateljski odnosi između dvije države, koji se pozitivno reflektiraju i na saradnju u oblasti bezbjednosti. 

Zaključeno je da su posljednih godina bilježi unaprijeđenje ulaganja u BiH kao i drugih oblika ekonomske saradnje. Nešić je istakao da će Ministarstvo bezbjednosti konstatno radi na unaprijeđenju bezbjednosnog ambijenta koji je važan i za privlačenje i zaštitu stranih investicija. 

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина