Сташа Кошарац

"Неусаглашени закон о суду БиХ неће добити подршку"

  • 10.03.2024. 14:44

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац рекао је данас да би, с обзиром на то да радна група за правосуђе још није усагласила текст закона о суду БиХ, било претенциозно да се нека неусаглашена верзија нађе на дневном реду прве наредне сједнице Савјета министара.

- Такво рјешење засигурно неће добити подршку српских министара у Савјету министара, јер нећемо гласати за текст закона на који Српска није дала позитивно мишљење - поручио је Кошарац.

Он каже да је његов став, поштујући политичке амбиције, да треба остати на трагу досадашње праксе, односно у потпуности усагласити закон и онда га пустити у процедуру према Савјету министара и Парламентарној скупштини БиХ.

"Закон о судовима БиХ на наредној сједници Савјета министара"

Додаје да је то најбољи начин да се обезбиједи проходност закона.

Кошарац је рекао да има сасвим довољно времена и да је потребно допустити радној групи да заврши започети посао.

- Наш став је да је неопходно обезбиједити независност у раду Апелационог одјељења, односно спријечити утицај странаца и њихова условљавања. Због тога инсистирамо да сједиште Апелационог одјељења буде у Српској - истакао је Кошарац.

Предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто најавила је да би се на дневном реду наредне сједнице Савјета министара, која је заказана за уторак, требало да нађе и закон о суду БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)