Lider SDP-a BiH

Nikšić: Dogovorena struktura koja će formirati Savjet ministara

  • Извор: АТВ
  • 10.12.2022. 14:57

Lider SDP-a BiH Nermin Nikšić nakon sastanka sa delegacijom SNSD-a i "osmorke" saopštio je da je dogovoreno da ova struktura formira budući Savjet ministara.

On je poručio da će učiniti sve da napredak bude takav da "osmorka", HDZ i SNSD sa svojim partnerima formiraju Savjet ministara i da federalna i Vlada Republike Srpske sarađuju u punom kapacitetu i pokažu građanima da je BiH zemlja u koju će se ljudi vraćati, a ne odlaziti.

"Formirane su neke radne grupe, dobili smo od SNSD-a delegaciju i ljude koji će predstavljati SNSD. `Osmorka` i HDZ će imati svoje predstavnike koji će u narednoj sedmici, najbrže što je to moguće napraviti nekakve osnove i smjernice i principe za konstituisanje i program rada Savjeta ministara. Mi nastavljamo na ovom radu i mislim da je puno bolje kada radimo, dogovoramo i rješavamo ove stvari, nego da pravimo bilo kakve populističke izjave koje na kraju ne dovode do bilo kakvog rješenja. Bolje je razgovarati u tišini koliko god treba da dođemo do jednog rješenja, nego populizmom rastjerivati ljude i dijeliti BiH", rekao je Nikšić.

Lider SPD-a poručio je da postoje razlike, ali i da postoji puno stvari o kojima se slažu i koje mogu vrlo brzo uraditi da građani u BiH osjete boljitak i napredak.