Дом народа

Новаковић Бурсаћ: Бошњачка страна спремна да живи у метежу

  • Извор: СРНА
  • 27.09.2023. 12:09

Делегат Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је Срни да је отпор преузимању потпуног суверенитета у БиХ из руку странаца био логичан, јер бошњачка страна чека да неко у њено име овдје уреди ствар по унитаристичким жељама.

"Из снажног отпора преузимању потпуног суверенитета у БиХ из руку странаца који се може јасно видјети по реакцијама бошњачке политичке и медијској сцене могу се извући логични закључци из наоко нелогичне ситуације", навела је Бурсаћева.

Она је додала да неупућенима у збивања у БиХ у протеклих двадесетак година може изгледати нелогично то да странке које се декларативно залажу за јачање државе, суверенитет и интегритет БиХ, не желе да преузму одговорност за ту исту земљу из руку странаца.


Вишковић: Српска нуди добре услове за инвестирање!

Вишковић: Српска нуди добре услове за инвестирање!

"Међутим, када се аналаизирају ефекти интервенција странац, које су све одреда ишле на руку испуњавању жеља и циљева бошњачко-муслиманске стране, њихов отпор усвајању предложег споразума је јасан и логичан", навела Бурсаћева.

Она је указала да отпор и неприхватање споразума о пуном суверенитету, који је партнерима у власти на нивоу БиХ понудио лидер СНСД-а Милорад Додик, на чистац изводи још неколико ситација.

"Док се лажно куну у Дејтонски мировни споразум, неки у овој земљи једноставно не прихватају њену структуру, постојање три конститутивна народа и све оно што су наше историја и реалност, него су спремни да продукују и живе у метежу чекајући да неко у име њих овдје уреди ствар по унитаристичким жељама", истакла је Бурсаћева.

Она је оцијенила да то свакако није формула за успјех ниједне сложене заједнице, па ни БиХ.


За теглу ајвара траже 40 марака

За теглу ајвара траже 40 марака

"Остаје нада да ће се у бошњачком корпусу појавити довољно разума, храбрости и прагматичности, како би се са представницима друга два конститутивна народа тражила одржива рјешења. Свако друго понашање је надање које ће неће никад претворити у радовање", навела је Бурсаћева.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина