Šef Kluba poslanika SNSD-a u PD PS

Novaković Bursać: Izetbegović glasovima dijaspore želi da utiče na izborni rezultat

  • Извор: РТРС
  • 30.03.2022. 10:22

Šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH Snježana Novaković Bursać rekla je da je lider SDA Bakir Izetbegović demaskirao i potpuno izložio javnosti sve što političko Sarajevo godinama radi, a to je namjera remodulacije BiH po njihovoj volji.

Komentarišući izjavu Izetbegovića u Beču o potrebi da se bošnjačka dijaspora ujedini i masovno glasa na izborima u BiH, Novaković Bursać je istakla da Izetbegović želi da animira glasače iz dijaspore i tako utiče na izborni rezultat, ciljano u Republici Srpskoj.

"Moram da napomenem da time mogu da utiču na izbor srpskog člana Predsjedništa BiH, kao i sastav Narodne skupštine Republike Srpske", rekla je ona u Јutarnjem programu RTRS-a.

Kako je rekla, podstrek za ovakve pozive i izjave je nelegalno izabrana Centralna izborna komisija, te pravosuđe na nivou BiH koje se, kako je navela, svelo na ispunjavanje želja.

Novaković Bursać je naglasila da je izborni inženjering doveo do tog da Željko Komšić glasovima Bošnjaka bude izabran kao predstavnik hrvatskog naroda.

Ona je rekla i da je političko Sarajevo glavni krivac za krizu u BiH.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.