Делегат Клуба српског народа

Новаковић Бурсаћ: Клуб Бошњака извршилац жеља ОХР-а

  • Извор: СРНА
  • 19.03.2024. 15:06

Делегат Клуба српског народа у Дому народа парламента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је да излазак са сједнице и најава чланова Клуба Бошњака да неће учествовати у даљем раду, представља директну блокаду Парламентарне скупштине БиХ, а самим тим и опструкцију усвајања закона и испуњавања обавеза за европски пут.

- Овим потезом кључни представници бошњачког народа шаљу поруку о двије ствари - да им уопште није стало до европског пута и да су спремни да слиједе само и искључиво сопствене политичке циљеве и наравно сугестије из центара који овој земљи не желе добро - истакла је Бурсаћева.

Према њеним ријечима, својеврсна подршка ОХР-а оваквом ставу бошњачких делегата је потврда да су управо они један од центара који уноси немир и неред, али који сам себи додјељује непримјерену улогу арбитра о томе шта неки посланик или делегат смију да пишу у приједлозима аката.

Мазалица: Од значаја братске и заједничке поруке Додика и Вучића

Мазалица: Од значаја братске и заједничке поруке Додика и Вучића

- Предметни закон о Уставном суду који је поднио колега /Желимир/ Нешковић је само повод и бесмислени изговор, јер је уврштавање у дневни ред било којег закона поднесеног од било ког делегата/посланика чиста пословничка обавеза, док је садржај закона нешто сасвим друго. Сваки посланик или делегат има неоспорно право да предлаже закон било каквог садржаја, а усвајање или неусвајање таквог акта је предмет изјашњавања домова путем гласања - појаснила је Бурсаћева.

Када је ријеч инсинуацијама о неуставности, Бурсаћева је додала да је могуће донијети и неуставан закон, али да о томе коначну ријеч у свакој земљи даје Уставни суд.

- Ову чињеницу добро знају колеге из Клуба Бошњака тако да је излазак са сједнице Дома народа суштински и неоспорно блокада, али и покушај условљавања садржаја закона које предлажу делегати/посланици- навела је Бурсаћева.

Тадић: Кад посегну за кршењем Устава, јасно да смо били у праву

Тадић: Кад посегну за кршењем Устава, јасно да смо били у праву

Она је указала да је цијела ситуација јасно показала да је управо ОХР, праћен неким другим центрима, локација која БиХ настоји зауставити на путу европских интеграција и жели опстанак протекторског система.

- У испуњавању ових жеља Клуб Бошњака је извршилац, вјероватно свјестан да тиме чине штету и себи, и свим другима у БиХ - констатовала је Бурсаћева за Срну.

Сједница Дома народа Парламентарне скупштине БиХ прекинута је јуче након што су је напустили чланови Клуба бошњачких делегата незадовољни што је у дневни ред уврштен Приједлог закона о Уставном суду на захтјев српског делегата Желимира Нешковића.

И Кристијан Шмит се огласио на друштвеној мрежи "Икс", рекавши да "не може прихватити никакве законодавне иницијативе у том правцу".

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.