Делегат Клуба српског народа

Новаковић Бурсаћ: Не виде "муслиманску браћу", али им се јављају привиђења

  • Извор: СРНА
  • 24.11.2023. 15:33

Делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је да је са здравственог аспекта боље да Елмедин Конаковић доноси суд на бази виђених изјава Зукана Хелеза, него што Зукан Хелез износи ставове на бази халуцинација, али и један и други указују на чињеницу да је актуелна бошњачка политичка (квази)елита састављена од врло неозбиљних типова од којих су неки пресуђени лажови и насилници.

- Не би ни то био неки проблем за Републику Српску, јер Сарајеву очито баш такви одговарају, али јесте проблем БиХ, регионални, а може бити и европски проблем то што типови попут Конаковића, у функцији министра иностраних послова, и Хелеза, у функцији министра одбране, привиђења по Републици Српској називају 'процјенама', док на оба ока жмуре на дјеловање браће, дакако муслиманске, широм им државе над којом имају ефективну контролу - изјавила је Бурсаћева.

Реагујући на Конаковићеву изјаву да много више вјерује "процјени министра одбране Зукана Хелеза" да у Републици Српској "постоје кампови за обуку паравојних формација", него писму представника Српске у парламенту БиХ америчком Конгресу да у БиХ има муџахединских одреда, Бурсаћева је рекла да се дешава да се приликом напрезања не виде "браћа", а почну јављати привиђења, али да је то већ стање које би требало да се лијечи.

- А кад смо код смијешних импликација о томе како се у Републици Српској неко боји обиљежавања ЗАВНОБИХ-а, рекла бих да је нама досадило да нам се историја искривљује за потребе било кога, а камоли политичке сарајевске чаршије. Наша историја је слојевита, пуна важних историјских догађаја обиљежених прије свега борбом за опстанак и слободу и немамо потребу да ставове према њој и према свом идентитету мијењамо сваких 30 година - навела је она.

Према њеним ријечима, борци НОП-а са територије данашње БиХ, у преовлађујућем броју Срби, борили су се за опстанак, против нацистичког и фашистичког геноцида, за слободу и Југославију, и било би пристојно да их већ једном припадници поданичког политичког менталитета престану злоупотребљавати за своје ситне интересе и искривљене визије о држави.

Пратите нас и путем Вибера

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.